Szuperkönnyű és finom őszi sütemény, amelyet gluténmentes verzióban már számtalanszor elkészítettem. Sütöttem már sárgabarackkal és meggyel is, ezúttal azonban a szilván a sor. Rizslisztből készítve lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Hozzávalók:
20 dkg rizsliszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg vaj
3 tojás
1 csomag sütőpor
fahéj
80-90 dkg szilva
Elkészítés:
A puha vajat simára keverem a cukorral és a vaníliás cukorral.
Egyesével hozzáadom a tojások sárgáját.
Beleszitálom a sütőporral összekevert lisztet.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a tésztába.
Kivajazott és lisztezett tepsibe (én 38x28 cm-s tepsit használtam) öntöm a tésztát.
A megmosott szilvákat félbevágom, kiveszem a magját és a héjával lefelé egymás mellé fektetem, megszórom egy kis fahéjjal.
180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Ízlés szerint porcukorral díszíthető.
Tipp: ha érzékeny vagy a tejre, sima vaj helyett használj laktózmenteset.