Szilvás pite gluténmentesen
Szuperkönnyű és finom őszi sütemény, amelyet gluténmentes verzióban már számtalanszor elkészítettem. Sütöttem már sárgabarackkal és meggyel is, ezúttal azonban a szilván a sor. Rizslisztből készítve lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
###ROADBLOCK1###
Hozzávalók:
- 20 dkg rizsliszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 csomag sütőpor
- fahéj
- 80-90 dkg szilva
Elkészítés:
- A puha vajat simára keverem a cukorral és a vaníliás cukorral.
- Egyesével hozzáadom a tojások sárgáját.
- Beleszitálom a sütőporral összekevert lisztet.
- A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a tésztába.
- Kivajazott és lisztezett tepsibe (én 38x28 cm-s tepsit használtam) öntöm a tésztát.
- A megmosott szilvákat félbevágom, kiveszem a magját és a héjával lefelé egymás mellé fektetem, megszórom egy kis fahéjjal.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Ízlés szerint porcukorral díszíthető.
Tipp: ha érzékeny vagy a tejre, sima vaj helyett használj laktózmenteset.
Jó étvágyat! :)