Az első és legfontosabb dolog, mielőtt neki állnál a koktél készítésének az alapanyag kiválasztása. Próbáld meg mindenből a lehető legjobbat megvásárolni, hogy az ízek a legtökéletesebbek lehessenek. A legjobb, ha a gyümölcsös hozzávalókat a piacon szerzed be, hiszen talán még mindig ott lehet a legszebb és persze a legfinomabb termékeket kapni. A pezsgő választásánál is odafigyeltünk a minőségre, hiszen csak minőségi hozzávalókból lehet ínycsiklandó koktélokat készíteni.
Mi a Garamvári pincészettől a
Tokaji Furmint Brut-ot, az
Optimum Brut-ot és
Evolution Rosé Extra-át választottuk. A Tokaji Furmint Brut a gyümölcsös alapú koktélokhoz illik leginkább, hiszen furmint jegyekkel rendelkezik, markáns ízében trópusi karakterű. Az Evolution Rosé Extra-át szintén a gyümölcsös koktélokhoz ajánljuk, mivel zamata pikáns gyümölcsös, valamint az érettebb, testesebb pezsgők közé sorolható, alkoholérzete közepes, textúrája krémes. Míg az Optimum Brut egy sokkal lágyabb, visszafogottabb pezsgő, így az elegánsabb koktélok elkészítéséhez lehet tökéletes választás.
Flirtini koktél
Hozzávalók:
- 6 cl Ananászlé
- 2 cl Triple sec
- 2 cl Vodka
- Tokaji Furmint Brut pezsgő a felöntéshez
Elkészítés:
Öntsük jéggel együtt egy keverőpohárba az ananászlevet, a vodkát és a triple sec-et, majd rázzuk habosra. Előhűtött martinis pohárba öntsük bele a keveréket a jég nélkül, majd húzzuk fel a pezsgővel és készen is vagyunk.
Chamapgne koktél
Hozzávalók:
- Kockacukor
- 2 cl Angostura Bitter
- 1 cl Brandy
- Optimum Brut pezsgő a felöntéshez
Elkészítés
Tegyünk egy kockacukrot a pohár aljára, majd adjuk hozzá az Angostura Bitter-t és a Brandyt, és töltsük hozzá az Optimum Brut pezsgőt.
Mimóza
Hozzávalók:
- Narancslé
- Egy-két csepp Blue Curacao
- Narancskarika
- Tokaji Furmint Brut pezsgő
Elkészítés:
Egy előre hűtött pezsgőspohárba önts kb félig Tokaji Furmint Brut-ot, majd öntsd fel narancslével. Csepegtess pár csepp Blue Curacao-t, ha kicsit szeretnéd megbolondítani a koktélt, narancskarikával szolgáld fel.
-
1 cl Amaretto
- 1 cl friss gránátalmalé
- 2 cl erdei gyümölcs tea
- Evolution Rosé Extra pezsgő
Elkészítés:
Vágjuk félbe az érett gránátalmát, majd facsarjuk ki a levét. Szűrjük át egy pezsgős pohárba, majd öntsük hozzá a többi hozzávalót is, és töltsük rá kb. Kb. 2/3-ig a pezsgőt. Keverjük meg óvatosan a nedűt, majd tálaláskor töltsünk még egy kiss friss pezsgőt a koktél tetejére. Tipp: a gyümölcsteát koncentrátum formában érdemes használni. Ezt úgy tudjuk elkészíteni a legegyszerűbben, hogy a teafiltert 8-10 cl forró vízben kiáztatjuk, majd kb. 4-5 hagyjuk kihűlni, és máris kész is.