Egyszerű pezsgőkoktélok szilveszterre
A pezsgőt luxus italként tartjuk számon, amely a legkelendőbb ital szilveszterkor. Az emberek többsége hagyományos módon, tisztán fogyasztja, de egyre népszerűbb koktélokban is.
A pezsgő kiváló alapanyag koktélokhoz. Vodkával, likőrrel, gyümölcslevekkel és szirupokkal felturbózva nemcsak elegáns, hanem trendi szilveszteri alkoholos italokat is készíthetünk belőle. A pezsgős koktélok többsége nem igényel különleges hozzávalókat, elegendő csupán néhány kiegészítőt beszereznünk. Az italok mixelésén kívül tegyük exkluzívabbá a koktélokat, díszítsük bátran a gyümölcsökkel, fűszernövényekkel.
Az alábbi pezsgőkoktél recepteket úgy válogattuk össze, hogy azokat akár a szilveszteri házi buliban is elkészíthessük, elhozva otthonunkba az exkluzivitást és a szilveszteri szórakozóhelyek hangulatát.
Elkészítésük egyszerű, nem igényelnek különlegesebb hozzávalókat, ugyanakkor mégis hangulatosabbá és egyedibbé tehetjük velük az újévet.
Testarossa
Hozzávalók:
- száraz pezsgő
- mirelit eper
- cukor
Elkészítés:
Turmixoljuk le a mirelit epret és adjunk hozzá cukrot (250 gramm eperhez 5 evőkanál cukor). Tegyük 1/3 részben a pohár aljára a gyümölcspürét, és öntsük fel 2/3 részben pezsgővel. Y alakú, vagy pezsgős pohárban szervírozzuk.
Bellini
Hozzávalók:
- száraz pezsgő
- mirelit, vagy konzerv sárgabarack
- cukor
Elkészítés:
Turmixoljuk le a mirelit barackot és adjunk hozzá cukrot (250 gramm barackhoz 5 evőkanál cukor). Tegyük 1/3 részben a pohár aljára a gyümölcspürét, és öntsük fel 2/3 részben pezsgővel. Y alakú, vagy pezsgős pohárban szervírozzuk.
Francia koktél
Hozzávalók:
- 6 cl ananászlé
- 2 cl konyak
- 1 ananász, vagy narancsszelet
- száraz pezsgő
- jég
Elkészítés:
Egy pezsgőspoharat jéggel megtöltünk. Ráöntjük a konyakot, az ananászlevet, majd alaposan összekeverjük. Hozzáöntjük a pezsgőt, gyümölcsszelettel díszítjük.
Tangó
Hozzávalók:
- 2 cl vodka
- 2 cl Blue Curacao
- 5 cl grapefruitlé
- 10 cl pezsgő
Elkészítés:
A pezsgő kivételével shakerbe öntjük a hozzávalókat és egy kevés jéggel összerázzuk. Jéggel teli pohárba töltjük, hozzáadjuk a pezsgőt és alaposan összekeverjük. Díszítésnek narancsot használunk.
Ritz Bar Fizz
Hozzávalók:
- 6 cl pezsgő
- 1 cl grenadine szirup
- 2 cl ananászlé
- 2 cl grapefruitlé
Elkészítés:
Egyszerűen töltsük a grapefruit és az ananászlevet egy pezsgőspohárba, adjuk hozzá a grenadine szirupot, végezetül a pezsgőt. Összekeverés után mentával díszíthetjük.