• Egyszerű pezsgőkoktélok szilveszterre

    A pezsgőt luxus italként tartjuk számon, amely a legkelendőbb ital szilveszterkor. Az emberek többsége hagyományos módon, tisztán fogyasztja, de egyre népszerűbb koktélokban is.
     
    A pezsgő kiváló alapanyag koktélokhoz. Vodkával, likőrrel, gyümölcslevekkel és szirupokkal felturbózva nemcsak elegáns, hanem trendi szilveszteri alkoholos italokat is készíthetünk belőle. A pezsgős koktélok többsége nem igényel különleges hozzávalókat, elegendő csupán néhány kiegészítőt beszereznünk. Az italok mixelésén kívül tegyük exkluzívabbá a koktélokat, díszítsük bátran a gyümölcsökkel, fűszernövényekkel.
     
    Egyszerű pezsgőkoktélok szilveszterre
     
    Az alábbi pezsgőkoktél recepteket úgy válogattuk össze, hogy azokat akár a szilveszteri házi buliban is elkészíthessük, elhozva otthonunkba az exkluzivitást és a szilveszteri szórakozóhelyek hangulatát.
     
    Elkészítésük egyszerű, nem igényelnek különlegesebb hozzávalókat, ugyanakkor mégis hangulatosabbá és egyedibbé tehetjük velük az újévet.
     

    Testarossa

    Hozzávalók:
    • száraz pezsgő
    • mirelit eper
    • cukor
    Elkészítés:
    Turmixoljuk le a mirelit epret és adjunk hozzá cukrot (250 gramm eperhez 5 evőkanál cukor). Tegyük 1/3 részben a pohár aljára a gyümölcspürét, és öntsük fel 2/3 részben pezsgővel. Y alakú, vagy pezsgős pohárban szervírozzuk.
     

    Bellini

    Hozzávalók:
    • száraz pezsgő
    • mirelit, vagy konzerv sárgabarack
    • cukor
    Elkészítés:
    Turmixoljuk le a mirelit barackot és adjunk hozzá cukrot (250 gramm barackhoz 5 evőkanál cukor). Tegyük 1/3 részben a pohár aljára a gyümölcspürét, és öntsük fel 2/3 részben pezsgővel. Y alakú, vagy pezsgős pohárban szervírozzuk.
     

    Francia koktél

    Hozzávalók:
    • 6 cl ananászlé
    • 2 cl konyak
    • 1 ananász, vagy narancsszelet
    • száraz pezsgő
    • jég
    Elkészítés:
    Egy pezsgőspoharat jéggel megtöltünk. Ráöntjük a konyakot, az ananászlevet, majd alaposan összekeverjük. Hozzáöntjük a pezsgőt, gyümölcsszelettel díszítjük.
     

    Tangó

    Hozzávalók:
    • 2 cl vodka
    • 2 cl Blue Curacao
    • 5 cl grapefruitlé
    • 10 cl pezsgő
    Elkészítés:
    A pezsgő kivételével shakerbe öntjük a hozzávalókat és egy kevés jéggel összerázzuk. Jéggel teli pohárba töltjük, hozzáadjuk a pezsgőt és alaposan összekeverjük. Díszítésnek narancsot használunk.
     

    Ritz Bar Fizz

    Hozzávalók:
    • 6 cl pezsgő
    • 1 cl grenadine szirup
    • 2 cl ananászlé
    • 2 cl grapefruitlé
    Elkészítés:
    Egyszerűen töltsük a grapefruit és az ananászlevet egy pezsgőspohárba, adjuk hozzá a grenadine szirupot, végezetül a pezsgőt. Összekeverés után mentával díszíthetjük.