A meleg sör télen sem jó
												Kapj elő egy hőmérőt!
                                                                                                												
												
                                                
                                                                                                                                                                                                
												                                                A jó buli a jó italokkal kezdődik, az italok minősége pedig nagyban függ a hőmérsékletüktől. Kapj elő egy hőmérőt és figyelj!
 
Vedd figyelembe, hogy a túlhűtés elfedheti a fehérborok ízét. Ha a vörösborokat túlhűtöd, vékonynak és nyersnek fognak tűnni.
 
 
Fagyasztóba: -7 °C
	- Krémlikőrök, pl. kávélikőr, tojáslikőr, amaretto
 
	- Bizonyos párlatok így is fogyasztatók, pl. St. Hubertus, Unicum
 
Jól behűtve: 6–8 °C
	- Klasszikus, egyszerű vagy olcsóbb sörök
 
	- Édes borok (könnyebb természetes édes borok, alacsonyabb savtartalommal)
 
	- Fino sherry (erősített édes bor)
 
	- Pezsgők és habzóborok
 
Behűtve: 10 °C
	- Klasszikus üdítőitalok
 
	- Felsőerjesztésű sörök (ale)
 
	- Könnyű, közepes testű fehérborok (reduktív)
 
	- Amerikai- és skót whiskyk
 
 
Enyhén hűtve: 12 °C
	- Közepes/telt, hordóban érlelt fehérborok (tokaji, somlai, egri hordós érlelésű borok, vulkáni talajon termett, erősen ásványos borok)
 
	- Tokaji édes borok (cukortartalom függvényében, nagyobb űrtartalmú pohárban, jobban behűtve)
 
	- Könnyű vörösborok (északi borvidékekről, magasabb mésztartalmú termőhelyekről: Sopron, Pannonhalma, Ászár-Neszmély, Etyek, Mátra, Eger)
 
Szobahőmérsékleten: 17–18 °C
	- Közepes/testes vörösborok (Szekszárd, Villány, Eger, Dél-Balaton érlelhetőbb borai)
 
	- Ír whisky, skót malt whisky
 
	- Párlatok, rövidek, pl. pálinka, Jägermeister, Unicum
 
	- Portóik (erősített bor)
 
A megfelelő hőmérséklet elérésében persze egy szabályozható hőfokú profi borhűtő tud a legtöbbet segíteni. Ennél jóval olcsóbb egy italhőmérő, ilyet könnyedén beszerezhetsz. Ha viszont már nincs időd ilyesmire, akkor hűtőbe ki-be pakolással, vagy jegesvödörbe pakolással tudsz játszani.
Ökölszabály: bármennyire is gondosan hűtesz, jégből sosem elég!