Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
  • Szupergyors receptek másnaposságra

    Köztudott tény, hogy a savanyú ételek segítenek a másnaposság legyőzésében és gyorsítják a regenerálódási folyamatot. Ezért ha megtörtént a baj és nem tágít a macskajaj, akkor szedjük össze minden erőnket és készítsük el az alábbi ételek valamelyikét.
     
    Egy átbulizott szilveszteri éjszaka után előfordulhat, hogy kellemetlen macskajajra ébredünk. Az alkohol ugyanis elvonja a szervezetből a vizet, ezért ha az este folyamán nem pótoljuk a folyadékveszteséget (természetesen itt nem az alkoholra gondolunk), akkor nemcsak a fejünk, hanem a gyomrunk is fájhat.
     
    Szupergyors receptek másnaposságra
     
    Legtöbbünk nem kívánja másnaposan az ételeket, mások azonban be sem tudnak ilyenkor telni vele. Az öreg rókák a jó hideg sörre esküsznek, amelyek azonban következő nap hozhatnak kellemetlen tüneteket.
     
    Köztudott tény azonban, hogy a savanyú ételek segítenek a másnaposság legyőzésében és gyorsítják a regenerálódási folyamatot. Ezért ha megtörtént a baj és nem tágít a macskajaj, akkor szedjük össze minden erőnket és készítsük el az alábbi ételek valamelyikét. Jól tudjuk azonban, hogy milyen megerőltető másnaposan főzni, ezért olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amelyeket gyorsan és könnyedén készíthetünk el.
     

    Hagymás ecetes virslisaláta

    Hozzávalók:
    • 2 fej hagyma
    • 4 pár virsli
    • 2 evőkanál 20%-os ecet
    • 2 kávéskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • őrölt bors
    • 2 evőkanál petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál olaj
    Elkészítés:
    Főzzük meg a virslit és hagyjuk kihűlni. Karikázzuk fel a hagymát, sózzuk meg és hagyjuk kb. 20 percig állni. Szórjuk rá a cukrot, a borsot, valamint öntsük le ecettel és 3 dl vízzel. Hintsük meg a petrezselyemzölddel, öntsük rá az olajat, végezetül keverjük hozzá a virslit. Jól behűtve tálaljuk.
     

    Savanyú káposztás saláta

    Hozzávalók:
    • 2 sárgarépa
    • 2 zellerszár
    • 1 kemény, savanykás alma
    • 40 dkg savanyú káposzta
    • 1 kis csokor petrezselyem
    • 2 evőkanál borecet
    • 1 teáskanál mustár
    • 4 evőkanál olaj
    Elkészítés:
    Mossuk meg a sárgarépát, a zellerszárat és az almát. A répát gyaluljuk vékony csíkokra, a zellerszárat vágjuk vékony szeletekre, a kimagozott almát pedig szintén csíkokra.
    Ha túl savanyú a káposzta, akkor mossuk át egy kicsit, vágjuk 4-5 cm-es darabokra. A petrezselymet megmossuk, aprítjuk.
    Az ecetet, a mustárt és az olajat egy tálba tesszük, őrölt borssal és sóval ízesítjük, keverjük jól el. Tegyük bele a felaprított zöldségeket, a savanyú káposztát és az almát, jól forgassuk össze. Tálalás előtt kb. 15 percig hűtőben pihentetjük.
     

    Hagymás ecetes krumplisaláta

    Hozzávalók:
    • 2 fej hagyma
    • 60 dkg burgonya
    • 2 evőkanál 20 %-os ecet
    • 2 kávéskanál só
    • 1 evőkanál cukor
    • késhegynyi őrölt bors
    • 2 evőkanál petrezselyemzöld
    • 1 evőkanál olaj
    Elkészítés:
    A krumplit héjában főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Hámozzuk meg és vágjuk 3-4 mm-es karikákra. Karikázzuk a hagymát is, sózzuk és kb. 20 percig hagyjuk állni. Szórjuk meg cukorral, borssal, öntjük fel ecettel és kb. 3 dl vízzel. Szórjuk bele a petrezselyemzöldet, öntsük le olajjal és végezetül adagoljuk hozzá a krumplit. Hűtés után tálaljuk.
     

    Egyszerű heringtekercs

    Hozzávalók:
    • 25 dkg pácolt hering (ruszli)
    • fogvájó
    Elkészítés:
    A halakat lecsepegtetjük, elfelezzük és kivágjuk a gerincüket. Helyezzük tányérra, szórjuk meg néhány pácléből kivett hagymakarikákkal. Szorosan tekerjük fel és tűzzük meg fogvájóval. A saját levében tároljuk.
    Tipp: ízesítsük citrommal
     
     
     
     
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Keresés