Nálad is folyton fejtörést okoz, hogy milyen sütit és rágcsálnivalót készíts a házibulira? Mi is meguntuk már a pogácsa és piskóta kombinációt, ezért úgy döntöttünk újragondoljuk a klasszikus buli-sütiket és egy kis kreativitással és új ízekkel dobjuk fel őket.
Elkészítés:
Nyomd össze egy villa segítségével a túrót a banánnal, majd add hozzá a kakaóport, a zabpelyhet és a kókuszreszelék felét és jól dolgozd össze. Vizes kézzel formálj golyócskákat a kezeddel és hempergesd bele a maradék kókuszreszelékbe, majd 1-2 órára tedd be őket a hűtőbe és kész is vagy.
Elkészítés:
A lisztet, a csipet sót és a sütőport és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és összegyúrjuk, ha szükséges egy kis tejet adhatunk a tésztához, vagy lisztet. Vágd apró darabokra a csokit és add hozzá a tésztához. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 cm-re, majd pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével készíts korongokat. Előmelegített sütőben, sütőpapíron kis tejjel megkenve kb. 20 percig süssük 200 fokon.
Almás pite helyett gyors torta
Hozzávalók:
fél kg alma
fél kg babapiskóta
csomag pudingpor
citromlé
fahéj
Elkészítés:
Vegyél elő egy kapcsos tortaformát és béleld ki a babapiskótával, majd reszeld le az almát és készítsd el a pudingot és az almával együtt sűrűsödésig főzd, ízesítsd fahéjjal és citromlével. Ha alaposan összekeverted öntheted is a felét a piskótára, majd újabb piskóta sor és a maradék puding-keverék a tetejére. Dobd be kb. 5-6 órára a hűtőbe, hogy alaposan megkössön, majd óvatosan szedd le róla a tortaformát.