• Klasszikus sütik újragondolva


    Nálad is folyton fejtörést okoz, hogy milyen sütit és rágcsálnivalót készíts a házibulira? Mi is meguntuk már a pogácsa és piskóta kombinációt, ezért úgy döntöttünk újragondoljuk a klasszikus buli-sütiket és egy kis kreativitással és új ízekkel dobjuk fel őket.


    Túrós-banános kókuszgolyó

    Hozzávalók:
    250 dkg tehéntúró
    2-3 banán
    3 ek. kakaópor
    20 dkg zabpehely
    12 dkg kókuszreszelék
    kokuszgolyó
    Elkészítés:
    Nyomd össze egy villa segítségével a túrót a banánnal, majd add hozzá a kakaóport, a zabpelyhet és a kókuszreszelék felét és jól dolgozd össze. Vizes kézzel formálj golyócskákat a kezeddel és hempergesd bele a maradék kókuszreszelékbe, majd 1-2 órára tedd be őket a hűtőbe és kész is vagy.


    Édes pogácsa

    Hozzávalók:
    4 bögre finomliszt
    8 tk. sütőpor
    1 csipet só
    2 ek. cukor
    12 dkg vaj
    2 tojás
    10 dkg tejcsokoládé
    csokis pogácsa
    Elkészítés:
    A lisztet, a csipet sót és a sütőport és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és összegyúrjuk, ha szükséges egy kis tejet adhatunk a tésztához, vagy lisztet. Vágd apró darabokra a csokit és add hozzá a tésztához.  Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát kb. 2-3 cm-re, majd pogácsaszaggatóval, vagy egy pohár segítségével készíts korongokat. Előmelegített sütőben, sütőpapíron kis tejjel megkenve kb. 20 percig süssük 200 fokon.


    Almás pite helyett gyors torta

    Hozzávalók:
    fél kg alma
    fél kg babapiskóta
    csomag pudingpor
    citromlé
    fahéj
    Almás torta
    Elkészítés:
    Vegyél elő egy kapcsos tortaformát és béleld ki a babapiskótával, majd reszeld le az almát és készítsd el a pudingot és az almával együtt sűrűsödésig főzd, ízesítsd fahéjjal és citromlével. Ha alaposan összekeverted öntheted is a felét a piskótára, majd újabb piskóta sor és a maradék puding-keverék a tetejére.  Dobd be kb. 5-6 órára a hűtőbe, hogy alaposan megkössön, majd óvatosan szedd le róla a tortaformát.
    ###ROADBLOCK1###