Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

  • A világ legjobb tésztakülönlegességei


    Szerző: Heuszler Annamária
    A tésztáról sokunknak rögtön az olasz konyha jut eszünkbe, holott szinte a világ minden táján van egy-egy különleges tésztából készült étel, bemutatjuk a legjobbakat közülük.
     
    Mi magyarok is imádjuk a tésztát és gyakran használjuk is az ételeinkhez, gondoljunk csak a sajtos-tejfölös tésztára, vagy a túrós csuszára.  Ha már unod a magyar tészta recepteket, akkor most mutatunk neked pár szuper receptet a világ minden tájáról.


    Mac & Cheese – Amerikai sajtos tészta

    Hozzávalók:
    • 30 dkg apró makaróni, vagy szarvacska tészta
    • 6 dkg vaj
    • 4 evőkanál finomliszt
    • só, bors
    • 5 dl tej
    • 30 dkg cheedar sajt, vagy ementáli
    • 1 teáskanál mustár
    Mac and cheese
    Elkészítés
    Először is tegyük fel a tésztát sós vízbe főni, majd melegítsd elő a sütőt és vajazd ki a jénait. Alacsony lángon olvaszd fel a vajat és szép lassan add hozzá a lisztet, sót, borsot és a mustárt. Mikor összeállt vedd le a tűzről és folytonos kevergetés mellett lassan öntsd hozzá a tejet és forrald sűrűre. Mikor elég sűrű szószt kaptál tedd bele a lereszelt sajtot (sajtokat) és addig kevergesd, míg el nem olvad. Öntsd bele a tésztát és forgasd össze a szósszal, majd mehet is a jénaiba és 180 fokon süsd addig, míg a sajt aranybarna lesz.


    Kínai pirított tészta

    Hozzávalók:
    • spagetti tészta
    • 1 kis fej vöröskáposzta
    • 1 db sárgarépa
    • 1 vöröshagyma
    • 1 lilahagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 2 evőkanál szójaszósz
    Pirított tészta
    Elkészítés
    Bő sós vízben főzd meg a tésztát közben aprítsd fel csíkokra a zöldségeket.  Először kicsit pirítsd meg a hagymákat, majd add hozzá a többi zöldséget is és a szójaszószt, sózd, borsozd ízlés szerint. Szűrd le a tésztát és egy kevés szójaszósszal keverd a zöldségekhez, majd pirítsd meg egy kicsit és már kész is a kínai pirított tészta.


    Olasz Penne Al’ Arrabbiata

    Hozzávalók:
    • penne tészta
    • fél kiló paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 evőkanál oregánó
    • só, bors ízlés szerint
    • parmezán sajt
    Penne Arrabbiata
    Elkészítés
    Tedd fel bő, sós vízbe a pennét főni, majd a paradicsomokat vagdosd be és dobd be őket kb. fél percre forrásba lévő vízbe, mikor kihűlt hámozd meg és kockázd apróra.  Olívaolajon pirítsd meg a kockára vágott hagymát és nyomd rá a fokhagymát, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot és főzd szét a hagymákkal. Sózd, borsozd és add hozzá az oregánót, majd rotyogtasd még pár percig és vedd le a tűzről. Keverd össze óvatosan a pennével és reszelj parmezán sajtot a tetéjre, díszítheted egy bazsalikom levéllel.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés