A társaság által összedobott jó borokat és pezsgőket igyuk tisztán, a szilveszteri koktélokhoz ürítsük ki inkább a hűtőszekrényt.
CITROMOS-LEVENDULÁS KOKTÉL
Hozzávalók:
1/4 bögre frissen facsart citrom leve
1 1/2 evőkanál levendula szirup
1/4 teáskanál grenadine
3 csepp alkoholmentes gyomorkeserű
Elkészítés:
Öntsd mindet egy shakerbe és adjál hozzájuk jeget. Addig rázd a mixet, amig az ital át nem veszi a jég hőmérsékletét. Miután kiöntötted pohárba, spricceld meg egy kis szódával. Szervírozd friss levendulával.
FAGYOS LIMONÁDÉ
Hozzávalók:
1/2 bögre frissen facsart citrom leve
1/2 bögre cukor
2 bögre víz
6 kanál vanília fagylalt
diszítéshez citromkarika
Elkészítés:
Keverd össze a citromlevet és a cukrot, addig amíg a cukor teljesen fel nem aldódik. Ekkor add hozzá a vizet. Tedd a limonádét turmixgépbe és add hozzá a vanília fagylaltot. Turmixold őket addig, amíg lesz krémes az ital.
UBORKÁS-GYÖMBÉRES KOKTÉL
Hozzávalók:
1 közepes méretű kigyóuborka, karikázva
10 szelet friss gyömbér (cél centi vastagságú)
2 bögre cukor
2 bögre csapvíz
szódavíz
diszítéshez uborkaszeletek
Elkészítés:
Helyezd a felszeletelt uborkát és gyömbért hőálló edénybe. Melegítsd fel a csapvizet és a cukrot egy serpenyőben, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Ezután öntsd rá a cukros vizet az uborkára és a gyömbérre és hagyd két óráig pihenni őket majd tedd az egészet a fridzsiderbe, hogy lehüljön. Végül töltsd szét az italt poharakba, 1 egységnyi italhoz mindig 3 egység szódát adjál.
DUNWELL KOKTÉL
Hozzávalók:
4 dl friss narancslé
2 dl friss citromlé
2 dl vanília szirup
1,5 dl passiógyümölcs püré
Elkészítés:
Tedd az összes összetevőt egy shaker-be és adj hozzá jeget. Rázd össze az egészet és töltsd ki pohárba. Diszítésnek használhatsz citrom- vagy narancskarikákat.
TÉLI SANGRIA
Hozzávalók:
1 körte, kockázva
1 narancs, karikázva
1 bögre vörösáfonya
1/4 bögre málna
2 bögre ananászlé
2 bögre vörösáfonyalé
2 liter alkoholmentes gyömbérsör
Elkészítés:
Add össze az összes hozzávalót kivéve a gyömbérsört. Hagyd pihenni őket legalább 1 órán keresztül (4 óra az ideális), hogy összeérjenek az ízek. Ezután add hozzá az előzőleg lehűtött gyömbérsört. Röngtön fogyasztandó!
Egészségetekre!