„Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában lehetett nevezni a versenyre.
Az Ínyenc kategóriában bármely olyan ízesítésű és töltelékű bejglivel lehetett nevezni, aminek a jellegét meghatározó alapanyaga szerepel az Élelmiszerkönyv irányelvében felsorolt felhasználható anyagok között. Ebben a kategóriában indulhattak a vegyes töltelékű, különleges bejglik is.
A három kategóriában összesen 56 bejglit kóstolt és értékelt a neves szakmai zsűri. A zsűri tagjai voltak:
- Auguszt József cukrászmester, az Auguszt Cukrászda tulajdonosa, a zsűri elnöke
- Kovács Sándor cukrászmester a Gerbeaud korábbi legendás cukrászséfje
- Pataki Ádám cukrászmester az érdi Pataki Cukrászdából
- Nagy Péter cukrászmester a Szamos Marcipán cukrászséfje
- Harsányi Levente rádiós, televíziós műsorvezető, és egyben cukrász kolléga
Az ínyenc kategóriában számos különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek, kedvelt volt a pisztácia, a tökmag, a kávé, de előfordult a sütőtök, a gyömbér és a vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.
Íme a versenyeredmények:
Hagyományos diós kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Karl Zsolt – Karl Cukrászda, Dunaharaszti
- Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
- Bronzérmes: Nagy László – Marcipán Cukrászda, Dunaföldvár
Hagyományos mákos kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Pass Szilvia – Aranyalma Cukrászda, Székesfehérvár
- Ezüstérmes: Szurgent Péter – Szurgent Kézműves Fagylaltozó és Cukrászda, Budapest
- Bronzérmes: Berecz Attila – Máksüti Kézműves Cukrászda, Piliscsaba
Ínyenc kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Angyali bejgli – Urbán Ildikó – Ildikó Cukrászda, Szarvas
- Ezüstérmes: Csemege diós – Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
- Ezüstérmes: Vörösboros aszaltszilvás bejgli almacukorral – Kádár Ferenc – Temesvári & Kádár Cukrászat és Pékség, Tiszanána
- Bronzérmes: Csemege mákos-meggyes - Karl Zsolt, Karl Cukrászda, Dunaharaszti
Az Év Ínyenc Bejglije, az Angyali bejgli hagyományos pozsonyi tésztával készült és a töltelékénél egy mára kicsit hátérbe szorult alapanyaghoz nyúlt a készítője, a zöld dióhoz. A zöld dióra, mint amolyan hungarikum-számba menő különlegességre az utóbbi időben kevesebb figyelmet fordított a szakma, pedig évszázadokon keresztül fontos szerepet töltött be a magyar cukrászatban. A zöld dió figyelemreméltó C-vitamin- és vastartalommal bír, és a népi gyógyászat szerint máj-, gyomor- és vértisztító, gyomorerősítő, fertőtlenítő hatású, valamint segíti a vérszegénység, levertség elleni küzdelmet is.