Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

  • Rémisztő ételek Halloweenre!


    Szerző: Ivanyos Judit

    Halloween bulit tervezel a hétvégére, de nem tudod, milyen finomságokkal lepd meg vendégeidet? Boszorkányujj, banánszellem és szörnyszem… Íme, néhány gyorsan és olcsón elkészíthető haloweeni partifalatka.

     

    Ha Halloween partit rendezel, nem hiányozhatnak az asztalról a „rémisztő” ételek. Összegyűjtöttünk 6 gyorsan elkészíthető, dekoratív finomságot.

     

    Boszorkányujj

    Finom, nem hizlaló, gyorsan elkészíthető, vegetáriánus étel.

     

    Hozzávalók (8 személyre)

    • 25 dkg finomliszt
    • 15 dkg vaj
    • 20 dkg mandula (darált)
    • 10 dkg cukor
    • 2 db tojás
    • 5 dkg mandula (35-40 db egész)
    • 1 dkg csokoládé (olvasztott)
     
    Boszorkányujj

     

    Elkészítés

    Tedd egy tálba a lisztet, a vajat, a darált mandulát, a cukrot és a tojásokat, és gyúrd össze egy masszává. A tésztából sodorj ujjnyi vastagságú (kb. 10 centis) rudakat. A rudak közepére formázz bütyköket, és egy kis késsel karcolj rájuk barázdákat. Az ujjak végére tegyél egész mandulaszeleteket. Majd tedd bele az „ujjakat” egy előmelegített sütőbe, és 180°C-on süsd meg. A mandulaszemeket sütés után öntsd le olvasztott csokival. A rémület garantált!

     

    Banánszellem

    Olcsón, gyorsan elkészíthető, könnyű partifalat.

     

    Hozzávalók (4 személyre)

    • 4 db banán
    • 2 dl narancslé
    • 6 ek kókuszreszelék
    • 0.5 marék mazsola (és/vagy csokoládés mazsola)
    • 10 db manadarin
    • 1 db zeller

     

    Banánszellem

    Elkészítés

    Vágd félbe a banánokat és szúrd fel hurkapálcikákra. A narancslevet pedig öntsd egy hosszúkás pohárba, és mártogasd bele a banánokat. Majd a banánokat hempergesd bele a kókuszreszelékbe. Mazsolával rakj ki szemet és szájat banánra – máris készen vannak az ínycsiklandozó szellemek! Ha felnőtt szellemfalóknak készítjük, akkor narancslé helyett fehérborba vagy pezsgőbe is mártogathatjuk a banánokat. Mellé készíthetsz haloweeni mandarint – a gerezdek közé tegyél zellerszárat!

     

    Szörnyszemek

    Készíts horrorisztikus szemeket főtt tojásból! Szintén gyorsan elkészíthető, dekoratív finomság.

     

    Szörnyszemek
     

    Hozzávalók (4 főre)

    • 8 db tojás
    • 8 db fekete olajbogyó/kapribogyó
    • Pirosarany/ketchup

    Elkészítés

    Főzd keményre, majd vágd fel a tojást. A sárgájából készíts kaszinótölteléket, majd rakd a közepére az olívabogyót és a kapribogyót. Az ereket pedig pirosarannyal vagy ketchuppel rajzold meg.

     

    Hotdog múmia

    Egy óra alatt elkészíthető, cukormentes, sós harapnivaló.

     

    Hozzávalók / 4 személyre

    • 500 g virsli
    • 1 csomag leveles tészta
    • 100 g füstölt sajt ( szeletelt,)
    • 40 szem bors (egész)
    • 1 db tojássárgája
     
    Hotdog mumia

     

    Elkészítés

    Ha megfelezed a virsliket, 20 darab múmiát készíthetsz az alapanyagból. Vágj a sajtalapokból a virslik szélességével megegyező csíkokat. A levestésztából pedig szelj 0,5-1 cm-es csíkokat, majd a virsliket és a sajtreszelékeket tekerd bele a tésztába. A tésztából még kalapokat is készíthetsz a „múmiák” fejére. Borsból rajzolj szemet a múmiának, a ruháját pedig megkenheted felvert tojássárgájával. Majd süsd meg az egészet egy előmelegített sütőben.

     

    Cukros alma

    Magyarországon ritkán találkozni vele, de Amerikában nagyon népszerű édesség, főként Haloweenkor.

     

    Cukros alma

    Hozzávalók / 6 személyre

    Az alaphoz

    • 6 kis db alma (piros)
    • 6 dl víz (forrásban lévő)
    A mázhoz
    • 25 dkg cukor
    • 1 dl víz
    • 0.7 dl méz
    • 1 kávéskanál ételfesték (piros)

    A sütőpapír kenéséhez

    • 0.5 ek margarin

     

    Elkészítés

    Öntsd le az almákat forrásban lévő vízzel, majd töröld alaposan szárazra őket. Ezt követően vágd ki a szárát egy hegyes késsel (felül). Használhatsz faágakat, de hurkapálcikát is a fogó készítéséhez. A faágak végeit csomagold be alufóliába, és nyomd bele jó mélyen az almába. A cukorbevonathoz öntsd a cukrot, a mézet, a vizet és az ételszínezéket egy lábasba, és kezd el melegíteni lassan. Ha forr, vedd vissza a hőfokot, és főzd így fél órát. Akkor megfelelő a máz, ha már rátapad a kanálra, és ha egy pohár jéghideg víz cseppentésével, azonnal megdermed, és nem folyik benne szét.

     

    Ha kész, akkor tedd félre, és hagyd 5-7 percig hűlni, hogy sűrűsödjön. Közben kend meg a sütőpapírt vékonyan margarinnal. Majd forgasd bele az almákat – faágfogók segítségével – a cukormázba. Vigyázat forró, nehogy megégesd magad! Végül tedd rá a kivajazott sütőpapírra őket, és várd meg, míg megdermednek.

     

    Boszorkányseprű

    Boszorkánysepru

    Hozzávalók

    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg finomliszt
    • 2 ek víz
    • 20 db ropi
    • 5 dkg étcsokoládé
    • 2 ek színes cukorka 

     

    Elkészítés

    Öntsd össze a porcukrot, a vajat, a lisztet és vizet, majd gyúrd össze. Majd ezt a tésztát vágd 20 részre. A kisebb részeket lapítsd seprű formájúra, és mindegyikbe helyezz egy-egy ropit. Egy villa segítségével kialakíthatod a seprű szálait. Majd süsd meg egy180°C-ra előmelegített sütőben (kb. 10 percig). Miután kivetted, hagyd hűlni. Végül olvaszd meg az étcsokit, és kend meg a seprűket a „nyelüknél”, és szórd meg a színes cukrokkal. Kápráztasd el vendégeidet, és találd a boszorkányujjakkal mellé.

     

     
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket