Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Bulizós ruhatippek csajoknak

  Elérkezett a pillanat, hogy eldöntsd, mit viselj azon a bizonyos szilveszter éjszakán. Tanácstalan vagy? Ez rögtön elmúlik, ha elolvasod tippjeinket.
   
  Kifogytál az ötletekből, tanácstalan vagy, hogy milyen ruhát vegyél fel szilveszterre? A Szilveszter.hu stylist-ja, Törzsök Alexandra megoszt veletek néhány tippet és tanácsot, amelyekre mindenképp gondoljatok az ideális szilveszteri szett kiválasztása előtt.
   
  Szilveszteri ruhatippek csajoknak

   

  Öltözéket alkalomhoz és hőmérséklethez

  Könnyű dolgod lesz, ha tudod, hol töltitek a szilveszter éjszakáját. Nehezebb már a helyzet, ha esetleg több helyszínt is meglátogattok, netán nagyon különböző helyekre és emberek közé is elmentek azon az estén.
   
  Nem hibázhatsz, ha egy térd fölé érő kis feketére szavazol, amin nincsenek adott divatirányzatot kihangsúlyozó elemek (pl. szegecs, flitter, túlzottan sok csipke, erős mintázat). A vállrészt illetőleg pedig lehetőleg olyat válassz, ami ha szabadon is hagyja a vállad és a hónaljad, nem túl kihívóan teszi ezt. Ettől persze nem kell egy hosszú fekete lepelben megjelenned.
   
  Ha kocsival mentek (betartva természetesen az iszik vagy vezet szabályt), bedobhatsz egy-két színes, natúr és extravagáns kiegészítőt is, cipőket, ékszereket, ezzel teljesen bebiztosítod magadat. De ha ennyire nem vészes a helyzet, akkor rejts a táskádba egy elegáns, egy fiatalos és egy feltűnő ékszert, egy pink és egy piros rúzst, és a kis feketédben onnantól kezdve bárhol parádézhatsz.
   
  Nem ciki valamennyire rétegesen öltözni, hiszen ha te vagy egy ismerősöd dohányzik, esetleg kimész a hidegre rágyújtani, nem érdemes fagyoskodni a divat kedvéért. Sőt, a divat nem erre kér bennünket! Azt üzeni, érezd jól magad, miközben meghódítod a világot! Húzz fel egy blézert vagy egy kiskabátot, ha a téli kabátod nem elég ünnepi.
   
  Szilveszteri ruhatippek csajoknak
   
  Mindenképp érdeklődj a dress code-ról, ha nagyszabású eseményre vagy hivatalos. Ne tarts attól sem, hogy igény esetén kölcsönözz egy estélyi ruhát vagy designer kiegészítőt, úgy sincs más választásod, ha nincs pénzed megvenni.
   
  Ne akard ugyanabban ünnepelni a szilvesztert egy bárban, mint egy koncerten vagy a párod szüleinél. Minden eseménynek megvan a sajátos hangulata, a maga “szintje”, amit nem érdemes alul – vagy felülöltözni. Beszéld meg a partnereddel, barátnőiddel, ők mit fognak felvenni: ez nem egy rossz szociális szokás, egyszerűbbé teszi és megkönnyíti az életet, ha nem nézünk ki viccesen egymás mellett állva.
  Ha tömegben fogtok bulizni, gondolj arra, hogy megizzadhatsz a tánctól, utána ritkásabb részen, ahol hűvösebb van, esetleg megfázhatsz. Ne most próbáld ki a szűk, hosszú szoknyádat sem, sanszos, hogy nem lesz benne nagy élvezet a tánc öt centis léptekkel. Ne most vedd fel a “kocsiból ki, bárig el” típusú égimeszelő-magassarkúdat. Gondolj a fehérneműdre is: gyönyörű ruhába öltözöl, sminkelsz, legyen csodaszép, de legalábbis ünnepi az alsóneműd is, még ha más nem is látja majd, csak te, magabiztosabb leszel.
   

  Szilveszteri szett a társasághoz

  Általánosságban megfogalmazhatjuk öltözékünkre vonatkozólag, hogyha nem a társaságnak megfelelően öltözünk, kínosan érezhetjük magunkat. Akár teljesen elronthatja a napunkat, kedvünket egy rosszul választott ruha. Ez nem túlzás! Hiszen az idősebb korosztály nem díjazza egy családi vacsorán a túl sok húst – és itt most nem az asztalon lévő dolgokra célzok. Fiatalok között évtizedekkel öregebbnek érezhetjük magunkat, ha kicsit hűvösebb helyiségben egy kinyúlt, régi kötött pulóverrel takarjuk el egyébként csinos szilveszteri szettünket. Párunk munkatársainak körében, vagy akár egy céges szilveszteri partyn furcsán érezhetjük magunkat, ha nem vesszük figyelembe a környezet és a társaság kívánalmait és íratlan elvárásait. Minden ilyen kellemetlen helyzetet elkerülhetünk, ha alaposan utána járunk, kik lesznek ott az adott helyen, milyen környezetben búcsúztatjuk az óévet.
   
  Szilveszteri ruhatippek csajoknak
   
  Természetesen, ha van dress code, annak megfelelően illik és kötelező öltözni, adott esetben be sem engednek a szilveszteri ünnepség helyszínére. Egy humoros angol sorozatban a hölgy csupán egy ballonkabátot húzott magára egy magassarkúval, amikor a második randin a férfihoz ment fel vacsorára. Tudjuk, mire számított aznap estére (véleményünk is lehet róla szabadon), de szerencsétlenségére nem az várta a férfi lakásán, amire ő gondolt, ugyanis az úriember meghívta a barátait is az estére… Emiatt persze rendkívül kínos és humoros helyzetek alakultak ki, mivel a hölgy érthető módon nem szívesen szabadult volna a kabátjától.
   

  Öltözz a hangulatodhoz

  Miről is szól a szilveszteri buli? Az óév búcsúztatásáról, a sikeres küzdelmek és örömek ünnepléséről, a számunkra fontos emberekkel töltött időről, és saját magunkról, a múltunk lezárásáról, fogadalmak kötéséről, gondolataink és érzéseink tisztázásáról. Ezek nagy és fontos dolgok, és annak, aki szeret ünnepelni, lényeges, hogy ezt az örömteli estét ne feszengve töltse el! Így hát legyen ünnepi az a szerelés, de ne rontsd el a szoknyád folytonos húzogatásával, a rosszul választott melltartó takargatásával, a rossz helyen lévő, durva anyagból készült díszektől sérült bőr ápolgatásával, a túl magas sarok miatti lábfájdalommal.
   
  Ügyelj tehát a helyes szilveszteri ruha kiválasztására, mert ha nem a megfelelő darabra esik a választásod, akkor az a jóhangulat rovására is mehet. Akkor ideális a szilveszteri szetted, hogyha nemcsak a stílusodat tükrözi, hanem kényelmesen és magabiztosan feszíthetsz benne a buli folyamán.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások