Szilveszter Zakopane-ban

Töltsd az év utlsó napjait a hegyek között, a festői Zakopane-ban. A Magas-Tátra remek kikapcsolódási lehetőségeket kínál: a síeléstől városnézésen át a túrázásig.

Zakopane a Magas-Tátra lengyel részének legpatinásabb városa. Lengyelország téli központja, a határ mindkét oldalának legnagyobb olyan városa, amelyet a Tátra csúcsai szegélyeznek. A település a legmagasabb ponton található lengyel város, a tengerszinttől számítva 838 méter magasan helyezkedik el.
 
###ROADBLOCK1###
 
Zakopane vonzó turistaközpont, télen a síelők, nyáron inkább túrázók látogatnak ide. A várost népszerű kirándulóhelyek veszik körül: a Gubalówka, a Kasprowy-csúcs és a Halas-tó. 
 
A kisváros emellett különleges építészeti stílusáról híres, amelyet Lengyelországban zakopanei stílusnak neveznek, és az ország más részein is fellelhető. Az építészeti megoldás a 19. század végén egy krakkói művész, Stanisław Witkiewicz köszönhetően terjedt el, aki a fafaragásos gurál házak alapján tervezte meg villáit. A zakopanei házak különösen díszesek, erkélyesek, tetőzetük meredek és zsindellyel borított, alapozásukhoz nagy folyami köveket használtak. A technika lehetővé tette, hogy ezeket az épületeket – a hagyományos gurál lakóházakkal szemben – alápincézzék, ezáltal jelentősen meg tudták növelni alapterületüket. 
Zakopane-ban járva ma is sok-sok korabeli épületben, díszes faházban gyönyörködhetünk.
 

Elérhető szilveszteri szállások a városban:

Ha valaki nem szereti a hoteleket, az apartmanokat itt talál.