Bor alapú koktélok
Caribbean Punch
3 cl fehérrum
3 cl őszibarack likőr
1,5 dl frissen préselt narancslé
száraz vörösbor
elkészítés: a rumot, a baracklikőrt, a narancslét rázd össze shakreben, szűrd jégre long drink pohárba, majd ötözd meg a tetejét vörösborral
díszítés: friss szőlő
Kir Communard
1 cl Créme de Cassis
1 dl száraz vörösbor
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött borospohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: 1 szem szőlő
Kir
1 cl Créme de Cassis
1 dl száraz fehérbor
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött borospohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: 1 szem szőlő
Sangria
száraz vörösbor
Cointreau Brandy de Jerez
friss gyümölcsök
elkészítés: az összetevőket töltsd egy sangriás vagy bólés tálba, add hozzá a friss gyümölcsöket, szervírozás előtt egy pár órára tedd a hűtőszekrénybe