Pezsgő alapú koktélok
Bellini
1 dl Prosecco
2 cl őszibarack püré
1 cl őszibarack likőr
elkészítés: az összetevőket keverőpohárban gyengéden keverd meg, majd szűrd át a pezsgőspohárba
díszítés: friss őszibarack szelet vagy Physalis
Champagne Cocktail
1 dl száraz pezsgő
kockacukor
Angostura Bitter
1 cl Cognac
elkészítés: egy Angosturával átitatott kockacukrot tégy a pezsgőspohárba, töltsd fel szárazpezsgővel, öntözd meg az ital tetejét Cognac-val, permetezd meg a narancshéj illó olajaival
Cherry Blossom
1 dl rosé pezsgő
2 cl cseresznyevirág szirup
friss gyümölcsök
elkészítés: az összetevőket töltsd jégre egy borospohárba, majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
Green Fizz
1 dl száraz pezsgő
2 cl zöldalma szirup
elkészítés: az összetevőket keverőpohárban gyengéden keverd meg, majd szűrd át a pezsgőspohárba
díszítés: friss zöldalma, koktél cseresznye
Kir Royale
1 cl Créme de Cassis
1 dl száraz pezsgő
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött pezsgős pohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: ribizli fürt
Mango Champagne
1 dl száraz pezsgő
2 cl mangó püré
elkészítés: az összetevőket keverőpohárban gyengéden keverd meg, majd szűrd át a pezsgős kehelybe
díszítés: friss mangó
Mimosa
½ frissen préselt narancslé
½ száraz pezsgő
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött pezsgőspohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: friss narancs cikk
Paris-Paris
1 dl szárazpezsgő
2 cl Chambord
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött pezsgőspohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: friss szeder, vagy bármilyen elegáns friss gyümölcsdísz
Paris – Tokyo Fizz
1 dl szárazpezsgő
2 cl Midori Melon Liqueur
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött pezsgőspohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: Honey Dew – mézharmat dinnye
Passion Fizz
1 dl száraz pezsgő
1 cl passion fruit szirup
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött pezsgőspohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: friss passion fruit
Rosale
1 cl Monin Rose szirup
1 dl száraz pezsgő
ehető rózsaszirmok
elkészítés: a pezsgőspohár aljára tölts rózsaszirupot és óvatosan töltsd rá a pezsgőt, adj hozzá keverő pálcát
díszítés: ehető rózsaszirmok