Szilveszteri koktélok
Bellini
.jpg)
1 dl Prosecco
2 cl őszibarack püré
1 cl őszibarack likőr
Elkészítés: az összetevőket keverőpohárban gyengéden keverd meg, majd szűrd át a pezsgőspohárba
Díszítés: friss őszibarack szelet vagy Physalis
Champagne Cocktail
1 dl száraz pezsgő
kockacukor
Angostura Bitter
1 cl Cognac
Elkészítés: egy Angosturával átitatott kockacukrot tégy a pezsgőspohárba, töltsd fel szárazpezsgővel, öntözd meg az ital tetejét Cognac-val, permetezd meg a narancshéj illó olajaival
Cherry Blossom
.jpg)
1 dl rosé pezsgő
2 cl cseresznyevirág szirup
friss gyümölcsök
Elkészítés: az összetevőket töltsd jégre egy borospohárba, majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
Kir Royale
.jpg)
1 cl Créme de Cassis
1 dl száraz pezsgő
Elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött pezsgős pohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
Díszítés: ribizli fürt
Mimosa
.jpg)
½ frissen préselt narancslé
½ száraz pezsgő
Elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött pezsgőspohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
Díszítés: friss narancs cikk
Paris-Paris
.jpg)
1 dl szárazpezsgő
2 cl Chambord
Elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött pezsgőspohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
Díszítés: friss szeder, vagy bármilyen elegáns friss gyümölcsdísz
Rosale
.jpg)
1 cl Monin Rose szirup
1 dl száraz pezsgő
ehető rózsaszirmok
elkészítés: a pezsgőspohár aljára tölts rózsaszirupot és óvatosan töltsd rá a pezsgőt, adj hozzá keverő pálcát
díszítés: ehető rózsaszirmok