• Kikapcsolódás a téli szünetben

    ###ROADBLOCK1###
    Kikapcsolódás a téli szünetben
    A karácsony és a szilveszter közötti pár nap általában a pihenésről szól, ilyenkor vesszük ki az év utolsó szabadságait, hogy felkészüljünk az új év kihívásaira. Ebben az időszakban rendbe tehetjük gondolatainkat, feltöltődhetünk fizikálisan és mentálisan is. Összegyűjtöttünk pár tippet, hogyan érdemes kikapcsolódni az év utolsó napjain.
    ###ROADBLOCK1###
    Olvassunk könyveket!
    Év közben nem mindig jut időnk arra, hogy könyveket olvassunk, vagy ha mégis, akkor csak egy-egy oldalra futja tömegközlekedés közben, az ebédszünetben vagy lefekvés előtt. Pedig a könyvek rendkívül jó hatással bírnak érzelmi állapotunkra, fejlesztik szókincsünket, és egy teljesen más világba repítenek minket, ahol kiszakadhatunk a mindennapok megszokott gyakorlataiból. Mindenkinek más műfaj okoz örömet, vannak, akik a romantikus, sci-fi, fantasy vagy horror köteteket részesítik előnyben. Érdemes olykor azonban ezoterikus könyveket is a kezünkbe venni, amelyek egy teljesen új élményt jelenthetnek számunkra. Az egyik tuti befutó idén Bradley Nelson Emotion Code című könyve, amely a New York Times bestseller írók szerint nagyon sok ember életét újította meg a világon. Az Emotion Code megoldást nyújt nekünk arra, hogyan szabadíthatjuk fel a test-lélek problémákat okozó bennragadt érzelmeket, amelyek fájdalmat és betegségeket okozva kísérnek minket életünk során. 
     




     
    Nézzük meg kedvenc filmjeinket!
    Több mint valószínű, hogy az ünnepi vacsora után semmi másra nem vagyunk képesek, csak arra, hogy befeküdjünk a TV elé egy finom pohár itallal. Ilyenkor megnézhetjük kedvenc filmjeinket, de akár mindennapos program lehet a film- és sorozatnézés. Ilyenkor a legjobb, ha az egész család összegyűlik, közös mozidélutánt tartva beszélitek át a filmek tanulságát, vitatjátok meg kedvenc szereplőitek tulajdonságait. Ez nem csak egy remek program, de összekovácsolja a családtagokat, sőt még művelődni, tanulni is lehet az egyes alkotásokból.
     




     
    Pihenjünk és töltsünk időt a családdal!
    Év végén itt az idő, hogy lelassítsunk kicsit, átgondoljuk, hogy mit értünk el az utóbbi tizenkét hónapban és mi vár ránk a következő egy évben. Próbáljunk meg mentálisan kikapcsolódni, aludni annyit, amennyi csak belefér és felkészülni a ránk váró kihívásokra. Az év közben elmaradt családi vacsorák bepótlására, a régi albumok nézegetéséra és az élet nagy kérdéseinek megvitatására talán nincs is tökéletesebb alkalom, mint a téli szünet.