• A sziget, ahol 12 szőlőszem hozza meg az újévi szerencsét

    A Kanári-szigeteket egész évben az üdülési szezon jellemzi. A csodálatos klímában a szigetcsoporthoz tartozó Tenerifén karácsony és szilveszter körül is mindig dugig vannak a szálláshelyek, olvasható a Holiday in Tenerife utazási portál blogjában.
     
    Miért a nagy népszerűség?
    Az Európai Unió területén szinte a Kanári-szigetek az egyetlen üdülőhely, ahol télen is nyári ruhában járhatunk, napozhatunk és fürödhetünk, mert az időjárás engedi.
     
    Szilveszterkor is megtelnek a vendéglátó egységek teraszai, mert mi lenne szebb és hangulatosabb, mint a csillagos ég alatt elfogyasztani az év utolsó vacsoráját a családdal és barátokkal. Az este éjfél előtti része itt is a finom falatokról szól. ###ROADBLOCK1###
     
    Szilveszteri szokások
    Már a készülődés során sem feledkeznek meg a szerencsét hozó szokásokról. Ilyen például a piros alsóneműk viselete, mely a hagyományok szerint szerencsét és szerelmet hoz az új évre. Ez eredeti spanyol szokás, de ismerős az olaszoknak is, hisz náluk is létezik.
     
    Szilveszterkor a szőlő fogyasztása több mint 100 éves tradíció, s mint minden szokásnak, ennek is vannak szabályai.
    Mi a teendő, ha csodás évet akarunk?
    A lényege: van 12 szőlőszemed, amit az éjfél előtti 12-t kongató harangszóval kell elfogyasztanod. Minden szőlőszemre nagyjából 3 másodperc jut, de fontos, hogy az összes szőlőszemnek el kell fogynia mielőtt az utolsót, azaz az éjfélt üti a harangszó.
    Ha sikerült, akkor a babona szerint szerencsés lesz az új esztendő.
     
    Az év első napján nagyon sokan töltik idejüket az óceánparton, hisz az óceánban való fürdőzés jelképezi a megtisztulást, így ezzel és fogadalmakkal kezdik az új esztendőt.