• 10 személyiségtípus szilveszterkor, amivel már mind találkoztunk!

    10 személyiségtípus szilveszterkor, amivel már mind találkoztunk!
     
    •  Az előre tervező. Már novemberben tudja, hol, mikor és kivel szilveszterezik. Időben megveszi a jegyet – mert azon parázik, hogy elfogy – és teljesen rá van pörögve, mit vegyen fel aznap. Semmit nem bíz a véletlenre, csillámos körömlakkot is vesz és valami “őrült szilveszteri” kellékkel is felszerelkezik. Mondjuk dudával.
    •  A menekülő. Neki mindegy hol, csak ne kelljen a városban szilveszterezni, ezért még időben menekülőútvonalat keres. Vidéki haver, fűthető nyaraló, kulcsosház, ilyesmi.
    •  A depresszióba eső. Ő az, aki egész decemberben hatalmas sóhajok kíséretében hajtogatja, hogy “hjajj, már megint eltelt egy év, hogy rohan az idő!” és búbánatosan néz maga elé. Persze az sem segít, hogy emiatt buliba sem igen hívogatják.
    •  A szilveszter-utáló. Folyton az “utálom a kötelező bulizást” klisékkel jön. Meg azzal, hogy ő még nem volt olyan szilveszteri buliban, ami jól sikerült volna, ezért idén az egész hajcihőt kihagyja. Oké.
    •  Az analitikus. Az év vége arra sarkallja, hogy áttekintse az elmúlt 12 hónapot és levonja a tanulságokat, cetlikre írja a jó és a rossz dolgokat, eltöprengjen az élet folyásán. Számára a szilveszter igazi szimbólum, spirituális fordulópont. Ő az, aki elolvassa az összes jövő éves horoszkópot is.
    •  Az önfeláldozó buliszervező. Minden évben megfogadja, hogy nem, nála ugyan nem lesz buli, ha a fene fenét eszik sem. Aztán december 29. fele egyre több haver hívogatja gyanúsan, mit tervez szilveszterkor. Nosztalgiáznak a tavalyi “életük legjobb szilveszteri házibulijáról” és mellékesen megemlítik, ötletük sincs mi legyen idén. Ja, és persze sajnos nekik “kicsi a lakásuk”. Az önfeláldozó buliszervező pedig beadja a derekát. Utoljára!
    •  Az alkoholstratéga. A karácsonytól szilveszterig terjedő időszakot folyamatos delíriumban tölti. És bár elsőre ebben nem látni semmiféle stratégiát, az egész mögött mérnöki tervezés áll! Emberünk ugyanis vallja, hogy a szilveszter estéjének extrém alkoholfogyasztására fokozatosan kell felkészülni, hogy a szervezet bírja hajnalig.
    •  A romantikus. Mindenki életében eljön a kettesben szilveszterezés éve. Amikor valamiért úgy döntötök, hogy elég volt az egész éves pörgésből, kell egy jó bor, egy jó film, egy meleg szoba, meg egy behűtött pezsgő. És csekkolhatnak akárhová a haverok a foursquare-en, ti akkor is istenien érzitek magukat.
    •  A spontán bulizó. Ő az, aki szilveszter este egy üveg pezsgővel felszáll a négyeshatosra és nekiindul a városnak. Két eset van: vagy belekeveredik az évszázad bulijába és szórakozóhelyről szórakozóhelyre járva fergetegeset bulizik, vagy egy teljesen átlagos budapesti estében találja magát, és kicsit csalódottan issza a pezsgőket egymás után a bárpultra támaszkodva.
    ###ROADBLOCK1###
    •  A bennfentes belvárosi szilveszterező. Tudja, hogy úgyis az év utolsó napjaiban kristályosodik ki, hol is lesz A Szilveszteri Buli, ahol Mindenki Ottvan.