• Brad Pitt és más sztárok, akik teljesen felhagytak az alkohollal

    Egyre többen csatlakoznak az absztinenciát (teljes józanságot) hirdető mozgalmakhoz. Ami Magyarországon „száraz november”, az Amerikában „sober október”, azaz a tengerentúl októberben szokás letenni a poharat. A kutatások szerint egyébként már egy hónap józanságnak is számos pozitív hatása van: csökkentjük a krónikus betegségek kialakulását, fogyhatunk és még pénzt is spórolhatunk vele.

     

    Vannak azonban olyanok is, akik nem állnak meg egy hónapnál, hanem évekre vagy akár egy életre képesek felhagyni az alkoholizálással. Bár így le kell mondaniuk a féktelen bulizásokról, mindenképpen javulnak életkilátásaik – hosszabb, egészségesebb és harmonikusabb létre számíthatnak!

    ###ROADBLOCK1###

     

    Eminem már 11 éve józan!

    Eminem, polgári nevén Marshall Mathers 2007-ben kis híján belehalt a metadon nevű drog túladagolásába. Rehabra került, ahol eldöntötte, hogy teljesen felhagy a drogokkal és az alkohollal. Ennek már 11 éve, egészségére!

     

    Robert Downey Jr. évekig volt az alkohol rabja

    Nem egyszer tartoztatták la a Golden Globe díjas sztárt kihágásai miatt a 90-es években. Végül egy kaliforniai súlyos alkoholistákkal foglalkozó intézménybe került, ahol rájött: ha nem teszi le a piát, búcsút mondhat a karrierjének, és lassan az egész életének is... Azóta egy kortyot sem iszik!

     

    Bradley Cooper 29 éves kora óta nem iszik

    Kevesen tudják, hogy a Csillag születik (Star is born) sztárja a való életben is komoly alkoholproblémákkal küzdött. Valószínűleg ennek is köszönhető a kiváló alakítás. „Katartikus élmény volt eljátszani a szerepet” – nyilatkozta a Variety magazinnak a forgatás után.

     

    Daniel Radcliffe a Harry Potter filmek forgatása után lett függő

    Daniel Radcliffe egy 2015-ös interjúban megvallotta, hogy évekig komoly függőségben élt. „Amikor véget értek a Potter-forgatások, hirtelen belecsöppentem a való életbe, egyedül éltem, féltem az új dolgoktól, nem tudtam hogyan tovább, jobb híján alkohollal fojtottam el a szorongásaimat” – mondta.

     

    Lana Del Rey minden nap ivott tiniként

    Az amerikai énekes ikon egy 2012-es interjúban nyíltan beszélt egykori alkoholizmusáról „Ez volt az oka, hogy 14 évesen bentlakásos iskolába írattak, le kellett tennem a piát” – mondta, hozzátéve: „alkoholista voltam abban az időben, minden nap ittam, még egyedül is. Tudtam, hogy baj van, de nem bírtam abbahagyni” Végül 18 évesen alkohol- és drogproblémái miatt elvonóra került, azóta viszont teljesen józan!

     

    Brad Pitt pár éve abbahagyta a féktelen piálást

    Az örök sármőr egy 2017-ben készült interjúban beszélt „pálfordulásáról”. „Van egy boros pincénk, nagyon szeretem a bort, egy időben viszont túlzásba vittem az italozást. Abba kellett hagynom... Volt idő, amikor egy oroszt is asztal alá tudtam volna inni. Profi voltam, nagyon ment”.

     

    Naomi Campbell csatlakozott az Anonim Alkoholistákhoz

    A szupermodell súlyos függő volt karrierje csúcsán, a 2000-es évek elején. „1998 és 2005 között voltam a legmélyebben” – nyilatkozta a Vouge magazinnak. „Abban az időben alig bírtam tükörbe nézni, mert nem szerettem azt az embert, aki visszanéz rám. Volt idő, amikor úgy éreztem, nincs tovább, rengeteg problémám volt. Az alkohol és más függőségek miatt végül csatlakoztam az Anonim Alkoholistákhoz.”

     

    Demi Lovato hosszú évek óta józan, de nemrég visszaesett

    A fiatal énekesnő már több mint hat éve nem néz a pohár fenekére és a drogokat is letette. „Hat évvel ezelőtt már reggel 9-kor Sprite-os üvegből ittam a vodkát, és sugárban hánytam ki az autóból” – vallotta meg közönségének egy 2018-as New York-i koncerten. „Magamba kellett néznem, rájöttem, változtatnom kell” – folytatta.

     

    Ugyancsak 2018-ban jött ki a "Sober" (Józan) című dalával, amelyben visszaeséséről is említést tesz, bár nem derül ki, hogy egy korábbi elhajlásról vagy a nemrégiben történt esetről szól. Úgy másfél éve ugyanis túladagolás miatt egy klinikán kötött ki, azóta azonban megint tiszta!

     

    Forrás: https://www.insider.com/celebrities-sober-2018-4