• Ezek az állatok odavannak az őszért – képek!

    Az állatok különösen érzékenyek a természet változásaira: rögtön észreveszik a levelek elszíneződését, a föld illatát és a hőmérsékletcsökkenést. A vadon élő állatok számára ráadásul az ősznek fontos élettani jelentősége van, ilyenkor még aktívabbak, hiszen a közelgő tél miatt élelmet kell elraktározniuk.
     
    A természetfotósokat mindig megihleti az ősz varázsa, pláne mikor az aranyba borult tájon egy óvatlan állatot is sikerül lencsevégre kapni. Íme, 11+1 csodás őszi természetfotó, melyeken állatok „állnak modellt”.
     

    #1. Róka vörösben

    Úgy tűnik, a rókák nemcsak éléseszűek, de az ízlésük is csalhatatlan. Mintha a kis ravaszdi a bundájához választotta volna ezeket a gyönyörű leveleket...
     

    #2. Hűsölő mókus

    Jól látszik, hogy a kis mókus nagyon szereti az enyhébb őszi időt, végre megmártózhat kicsit a hűs, de nem túl hideg vízben. Érdemes is ezt kiélveznie, mert nemsokára itt a szeles, fagyos tél...
     
    ###ROADBLOCK1###

    #3. Farkas a rengetegben

    Bár az őszi színek közt nehezebben rejtőzik el a vadászó farkas, úgy tűnik, ez őt most nem zavarja, inkább gyönyörködik kicsit a tájban.
     

    #4. Vaddisznó az avarban

    Őszi illatok, ropogós levelek és sok-sok finomság – nem is csodálkozunk azon, hogy a kis vaddisznó ilyen nagy élvezettel fúrja bele az orrát az avarba!
     

    #5. Szüretelő egérke

    Eljött az idő, hogy leszedje az érett gyümölcsöket... Sietni is kell ám, hogy minél többet el tudjon raktározni a hideg télre!
     

    #6. Levelező kiskutya

    Milyen gyönyörű és hatalmas levél, a gazdinak is rögtön meg kell mutatni!
     

    #7. Rejtőzködő szarvas

    A képen látható szarvasbikának még megvan az agancsa, ám nem sokáig lesz ez így, télen ugyanis elhullatja, és csak tavasszal kezd újat növeszteni.
     

    #8. Gombázó csigák

    Kitűnő színválasztás rejtőzködéshez, ráadásul a „magasból” többet látni, például a közelgő esőt is kifigyelhetik.  
     

    #9. Bújócskázó kismacska

    A levelek közt jól el lehet rejtőzni, kiváló lehetőség a vadászásra, de a játszásra is!
     

    #10. Szurikáták a levelek közt

    A szurikáta igazi csapatjátékos! Ezek az állatok gyakran akár 40 fős közösségben élnek, és mindegyik tagnak megvan a saját feladata a csapatban. Így van ez akkor is, ha épp egy jó kis bújócskáról van szó...
     

    #11. Kíváncsi veréb

    A házi veréb nem költöző madár, egész évben képes egy környezetben maradni. Csoportosan élnek, kisebb csapataikat a legnagyobb hóban is megfigyelhetjük.
     

    #11+1. Játszadozó oroszlánkölyök

    Akár a kisgyerekek a színes labdákat, úgy élvezik az oroszlánkölykök az őszi faleveleket...:)
     
    Források: