• Visszatért a garbóláz – ezek a legmenőbb pulcsik idén ősszel

    Az angolul turtleneck-nek nevezett magasnyakú fazonokat, mi magyarok garbóként ismerjük. Köztudottan Greta Garbo svéd származású amerikai színésznőről kapta a nevét, aki nagyon szerette ezt a szabást. A garbó egyébként eredetileg férfi viselet. Először matrózok munkaruhája volt, hiszen a sál viselése a fedélzeten sokszor inkább hátráltatta őket a munkában. Biciklisták is hordták, mivel ideális a hideg szeles időben. Az 1920-as években pedig szüfrazsett, azaz feminista mozgalmak harcosai ragadták magukhoz a garbóviselés jogát.
     
    Később, az 1950-es években az egzisztencialisták egyik fontos védjegye volt. A ’60-as, ’70-es években pedig népszerű divatdarab lett, gyakran feltűnt benne benne Audrey Hepburn, a Beatles és Steve McQueen is.
     
     
    A garbó tökéletes választás az őszi/téli időben, mivel pulóver és sál is egyben, ráadásul nagyon sikkes viselet. Hordható mindennapi, irodai öltözékekhez, de nagyon jól passzol elegánsabb összeállításokhoz is. Nézzük, hogyan is viseljük!
     
    ###ROADBLOCK1###

    Túlméretezett kötött

    Legutóbb a ’90-es években hódítottak az oversize, azaz túlméretezett kötött garbópulcsik, aztán sokáig feledésbe merültek... Hosszú ideig a nagymamás viselethez társítottuk őket, az elmúlt években azonban ismét visszatértek a kifutókon, és most már az utcán is.
     

    Visszafogott sikkes

    Ezek hosszabb, A-vonalú fazonok tökéletesen mennek egy miniszoknyához. Hordhatjuk irodába, de felvehetjük baráti összejövetelekre vagy színházba is.
     

    Klasszikus fehér

    Ezt a szabást leginkább nadrágokhoz ajánljuk, jól megy például egy buggyosabb fazonhoz, de akár egy sima kosztümnadrághoz vagy egy farmerhez is felvehetjük.
     

    Bő pasztell

    Ezek az elsőre kicsit slamposnak tűnő darabok jól kombinálhatóak a feszes nadrágokkal – megy a farmerhoz, de a bőr-műbőr nacikhoz is.
     

    Szűk fekete

    A rövidebb, feszesebb pulcsik szinte bármivel variálhatóak. Hordhatjuk például egy hosszabb derekú nadrággal vagy egy ceruzaszoknyával is – az összhatás mindenképp vadító!
     

    Hosszú ujjatlan

    Extravagáns, mégis a mindennapokban is viselhető darab, amit még kutyasétáltatáshoz is felvehetünk. Miniszoknyával, nadrággal, kabát alá/fölé, de akár kabát helyett is működik...
     

    Garbó csizmával

    A hosszú, oversize fazonok combcsizmával és szövetkabáttal is nagyon jól mutatnak. Az outfit egyszerre könnyed és szuper szexi!