Így készíts gluténmentes csokitortát
(A kép csak illusztráció)
###ROADBLOCK1###
Hozzávalók
- Tészta:
- 10 db m méretű tojás
- 9 ek naturbit alfamix
- 1,5 ek holland kakaópor
- 8 ek barnacukor
- csipet só
- Krém:
- 1 l tejszín
- 500 g mascarpone
- 4 ek Carte dor desszert öntet
- 3 ek holland kakaópor
- 5 ek porcukor (ízlés szerint)
- kevés rumaorma
- 20 g expressz zselatin
- Csokimáz:
- 2 ek étolaj
- 150 g étcsoki
Elkészítés
A tészta elkészítéséhez kettéosztjuk a tojásokat. A fehérjéhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, a többi összetevőt pedig a kakaóporral sárgájához öntjük. A fehérjét kemény habbá, míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük. Ezt követően óvatosan a fehérjéhez adjuk a masszát, majd a lisztkeveréket a sóval egy kapcsos tortaformába tesszük.
Előmelegített sütőben 160 C fokon nagyjából 35 perc alatt sütjük, majd egy formában kihűtjük.
A krémhez laza mozdulatokkal felverjük a tejszínt. Majd hozzá keverjük a mascarponét és a többi hozzávalót, ezután (kézzel) egynemű masszává gyúrjuk. A kihűlt piskótát rétegekre vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd hűtőbe tesszük hűlni néhány órára. Ha kész, egy nedves, meleg konyharuhával óvatosan távolítsuk el róla a formát, és az oldalán kilógó krémet húzzuk körbe, majd tegyük vissza hűtőbe.
A csokimázhoz az étcsokit 1-2 perc alatt olvasszuk fel a mikróban. Vágjuk méretre a bubifóliát és kenjük rá a csokit. Néhány percre rakjuk be a hűtőbe (vagy bármilyen hideg felületre), hogy a csoki kihűljön. Ezt követően tegyük a csokis fóliát a torta oldalára, és hagyjuk állni a hűtőben pár órát. Végül a kilógó fólia segítségével (amit rajta hagytunk) húzzuk le a fóliát.
A torta tetejét díszíthetjük a maradék krémmel, megszórhatjuk kakaóporral, ráhelyezhetünk marcipánvirágokat, cukorkákat, de gyümölcsöket is. Készíthetünk hozzá fondantból leveleket, virágokat, illetve számokat vagy betűket.
Forrás: