• Ha ősz, akkor sport – 10 szabadtéri tipp

    Egyesek „indián nyárnak”, mások „vénasszonyok nyarának” nevezik, mikor ősszel visszaköszön a meleg idő. Érdemes ilyenkor kihasználni a napsütést, töltsünk minél több időt a szabadban!
     
    ###ROADBLOCK1###
     
    Olyan kültéri sportokat gyűjtöttünk össze, melyeket bárki végezhet, és a pénztárcánkat sem terhelik meg.
     

    1. Frizbi a parkban

    Keressetek egy nagyobb füves területet, és már indulhat is a játék. Frizbizhettek a családdal, barátokkal, de akár a kutyusnak is dobálhatjátok a korongot – imádni fogja!
     

     

    2. Lépcsőzés városnézéssel

    Sok kalóriát égethetünk vele, ráadásul a lépcsőzés feszesíti a comb- és farizmokat. Válasszatok olyan helyszínt, ahol a fel-le szaladgálás közben a kilátásban is gyönyörködhettek – például Budai Vár.
     
    Dobd fel a futóedzést lépcsőzéssel + videó
     

    3. Túra az erdőben

    Az erdő ősszel a legszebb... Magyarország szerencsére rengeteg kirándulási lehetőségben bővelkedik – Dunán innen, Tiszán túl. Keressetek edzettségeteknek megfelelő túraútvonalat!
     
    Hiker’s Handbook: Best U.S. Hiking Cities
     

    4. Kajakozás a Dunán

    A Duna vagy a Tisza mentén számos helyen lehet kajakot, kenut bérelni. Nem kell különösebb szaktudás, bár nem árt, ha van a közelben egy edző vagy valaki, aki el tudja magyarázni az alapokat...
     
    Szlalom kajak-kenu pályát terveznek Budapesten
     

    5. Kosár a grundon

    Ma már egyre több kültéri kosárpályát lehet találni. Ha kevesen vagytok, játszhattok egy palánkra, ha többen, alkossatok csapatokat és csapassátok napnyugtáig!
     
    http://www.sportcourtstlouis.com
     

    6. Futás a kedvenc zenéddel

    Az enyhébb őszi időben ismét nagyon jól esik a futás. Ha kímélnéd a térded, keress rekortán futópályát a közeledben, de választhatsz erdei útvonalat is.
     
    https://runningmagazine.ca
     

    7. Kondi a szabadban

    Az utóbbi években valóságos mozgalommá nőtte ki magát a szabadtéri kondizás (angolul: street workout). Már a magyar városokban is egyre több kültéri edzőpark épül ki. Ezeken – az elsőre furcsának tűnő – eszközökön nemcsak erősíteni, de nyújtani is tudtok.
     
    Street workout világhódító útja
     

    8. Bringázás a családdal

    Választhattok városi, erdei, vagy akár országúti útvonalat is. A biztonsága viszont mindenképp ügyeljetek – sisak nélkül ne induljatok el!
     
    Cycling trails
     

    9. Jóga a napfelkeltében

    Indítsd a napot egy szabadtéri jógával! Jót fog tenni az ízületeidnek, ráadásul biztosan jobban bírod majd a munkával járó gyűrődést.
     
    Where To Do Outdoor Yoga in Silicon Valley

     

    10. HIIT – edzés felpörgetve

    A HIIT (High Intensity Interval Training): magyarul magas intenzitású szakaszos vagy résztávos edzés – rengeteg kalóriát égethetünk vele. Ha kezdő vagy, alakíts ki egy intenzív, de nem túl megterhelő edzéstervet, amit aztán fokozatosan nehezíthetsz. Kezdheted például sprinttel, indiánszökdeléssel vagy magasugrással. Határ a csillagos ég!
     
    A Total-Body HIIT Workout You Can Do in Under 15 Minutes From Celebrity Trainer Jeanette Jenkins