• Ez a kaja az idei szilveszter sztárja

    Fondü a szilveszteri házibulira? Naná, klasszikus! Már jutnak is eszedbe a jól bevált receptek, igaz? Most ne is állj meg a megszokott sajtos vagy esetleg csokis verziónál, maradj inkább az egészség vonatán, méghozzá egy kis extrával megspékelve!
     
    A kínaiak a fondütálban nem sajtot vagy olajat melegítenek, hanem húsleves alaplevet, s ebbe mártogatják az előzetesen abban főtt hússzeleteket és a pirított kenyérkockákat is. De egy forró tál körül húslevesezni nem klasszikus bulihangulat, igaz? Ezért mondunk még valamit! Szilveszterkor az alaplevet 1:1 arányban borral vagy sörrel egészítheted ki. Ennek a fogásnak a titka, hogy izgalmas szószokat kínálj mellé.
     
    ###ROADBLOCK1###
    pezsgős-húsos fondü pedig a szilveszteri étkezés csúcsa lehet, ez már élmény kategóriának is jó. Így csináld: fél üveg száraz pezsgőt ízesíts sóval, borssal, szegfűszeggel, korianderrel, fahéjjal, kis cukorral és egy vaníliarúd kikapart belsejével. Ehhez a mennyiséghez fél kiló marhahúst kockázz fel, és pácold a pezsgőbe egy éjszakára. Másnap a páclevet öntsd a fondűedénybe, és az előzőleg átsütött isteni finom húst mártogassátok majd bele.
    Ezt a kaját tuti egy életre felveszed az étlapodra!