• Még nincs késő jótékonykodni!


    A karácsony a szeretet és a család mellett arról is szól, hogy segítünk azoknak, akik rászorulnak, akik vagy nem lehetnek a szeretteikkel karácsonykor, vagy nincs rá lehetőségük, hogy méltó körülmények között ünnepelhessenek.
     
    Budapest több pontján adhatunk tárgyi ajándékokat a jótékonysági szervezeteknek, és biztosak lehetünk benne, hogy az adományaink jó helyre jutnak.
     
    Összegyűjtöttük azokat a lehetőségeket, ahol hagyományosnak nevezhető, jól bevált módszerekkel, gyakorlott emberek végzik a gyűjtéseket.
    ###ROADBLOCK1###
     
    MikulásGyár
     
    A MikulásGyár nem fogad el készpénzt és nem is emelt díjas SMS-ek formájában kéri és gyűjti az adományokat. Idén 12. alkalommal nyílik meg a képzeletbeli gyár, hogy minél több gyermeknek szebbé tegyék a karácsonyt.
     
    Tartós élelmiszert, ruhát, takarót, játékot, könyvet gyűjtenek a mélyszegénységben élő családoknak, hogy egy gyerek se éhezzen karácsonykor.
     
    Az adományokat több vidéki városban is fogadják december 2. és 21. között, de Budapesten az Ötvenhatosok terén felállított nagy sátorban 9 és 21 óra között, a Lurdy Házban 10 és 20 óra között, valamint minden postán nyitvatartási időben várják az adományokat.


    Cipősdoboz Akció
     
    A Nyugat-Európából indult mozgalom 10 éve, a Baptista Szeretetszolgálat jóvoltából érkezett meg Magyarországra. A kezdeményezés célja az, hogy minél több gyermek kapjon karácsonykor ajándékot, olyanok is, akiknek erre amúgy esélyük sem lenne.
     
    Az adományozók egy cipősdobozba tehetik, amit ajándékozni gondolnak és miután illő módon becsomagolták, csak azt kell ráírni, hogy fiúnak, vagy lánynak szánják-e a csomagot, no és persze még azt, hogy milyen korosztálynak.
     
    A részletek az ajándékozás és a csomagolás mikéntjéről IDE kattintva olvashatóak.
     
    A csomagok leadására a gyűjtőpontokon, Budapest valamennyi kerületében van lehetőség, a pontos helyszínekről IDE kattintva lehet tájékozódni.
     
    Adománygyűjtés a Katona József Színházban
     
    A Katona József Színház idén a Szúcs-bányatelepen élők számára gyűjt adományokat. A színház előcsarnokában december 6. és 18. között tartós élelmiszert, tisztálkodási szereket, játékokat és ruhákat várnak az elhelyezett ajándékdobozba.
     
    Az adományokat a gyűjtés végeztével eljuttatják Szúcsra, ahol a helyi családoknak, valamint az óvodának fogják átadni azokat.
    ###CODE###
     
    Katolikus Karitász adománygyűjtése a Vörösmarty téren
     
    A Katolikus Karitász évről-évre nagy erőkkel támogatja a szegényeket, nincs ez másként idén karácsonykor sem. Az anyagi adományok mellett természetesen a tárgyi felajánlásokat is van módunk eljuttatni a szervezethez.
     
    A segélyszervezet december 11. és 17. között a Vörösmarty téri adventi vásáron várja a felajánlásokat, ide jó állapotban lévő játékokat, mesekönyvet, tartós élelmiszert és édességet lehet vinni elsősorban.
     
    A felajánlott tárgyakból a Karitász rászoruló gyermekeknek készít ajándékcsomagokat.
     
    A Katolikus Karitász idei adománygyűjtéseiről IDE kattintva tájékozódhat.
     
    A diákok is gyűjtenek
     
    Az ELTE Hallgatói Önkormányzata 2016-ban is várja az adományokat, amelyeket a Mikulásgyár és a Cseppkő Gyermekotthon segítségével fognak eljuttatni a rászoruló gyermkeknek.
     
    Tartós élelmiszert, édességet, játékokat és könyveket gyűjtenek a diákok, amelyeket december 16-ig lehet leadni a kari HÖK-irodákban, valamint a kollégiumok kijelölt pontjainál.
     
    Az ELTE diákjainak gyűjtéséről IDE kattintva olvasható még több információ.