• Egyedi díszek a karácsonyfára – Otthon, egyszerűen!

    Szeretnél idén különleges díszeket akasztani a fára? Most mutatunk néhány kézzel, de könnyen elkészíthető karácsonyfadísz tippet, amik garantáltan sikert aratnak majd a családi körben.
     
    Már korábban beszámoltunk arról, hogyan készíts otthon egyedi karácsonyi ajándékokat, most pedig bevezetünk a kézzel készítős karácsonyfadíszek rejtelmeibe. Alkotásra fel!
     
    ###ROADBLOCK1###
     

    Mogyorós díszek

    Szuper cuki karácsonyfadísz, amit akár kicsi gyerekekkel is el lehet készíteni. Csak földimogyoróra, temperára és színes zsinórokra vagy cérnákra van szükséged. Pofon egyszerű, mégis nagyszerű!
     

    Baglyok a fára

    Az utóbbi években mindenütt feltűntek – ruhákon, képeslapokon, de idén a karácsonyfára is rárepültek a pápaszemes állatok. Színes filc anyagokból pár óra alatt elkészíthető, ha nincs időd varrni, papírból is kivághatod a bagoly formát. A gyerekek biztosan imádni fogják!
     

    Izzó pingvinek

    Fogj néhány kiégett izzót, és fesd, díszítsd tetszőlegesen – készíthetsz hóembert, macskát, de még télapót is. Az akasztáshoz használhatsz drótot, amit a körte fején rögzíthetsz. Amellett, hogy nagyon dekoratív, környezetbarát megoldás is – hiszen újrahasznosítod a villanykörtét, ahelyett, hogy kidobnád.
     

    Gémkapocs-korcsolyák

    Hihetetlenül ötletes, de mégis egyszerű dísz tipp. Először vágd a filc anyagot korcsolya formájúra, és varrd körbe, majd tűzd az aljára ügyesen a gémkapcsot, úgy hogy ne sértsd fel az anyagot. Ha elkészültek a cipőcskék, díszítheted gyöngyökkel és szalagokkal.
     

    Karácsonyi díszek szódabikarbónából

    Ebből az alapanyagból csodás, csillogó és hófehér karácsonyi díszeket készíthetsz, amik nagyon szépen fognak mutatni a fán és bárhol a lakásban.
     
    Hozzávalók:
    2 egység szódabikarbóna
    1 egység kukoricakeményítő (ne sárga fajta)
    1+1/4 (1 egész egység + még egy negyed egység) víz
     
    Elkészítés:
    Öntsd az alapanyagokat a lábasba. Főzd közepes lángon, és kevergesd a masszát folyamatosan. Ha már forr, figyelj oda, hogy ne ragadjon oda a lábas oldalához. Ezen a ponton rakhatsz bele, pár csepp illóolajat is. Gyorsan összeáll, ha krumplipüré sűrűségű, kész is vagy. Tedd ki egy tányérra hűlni. Rakhatsz bele csillámport vagy ételszínezéket, hogy jobban csillogjon, de önmagában is nagyon szép. Ha lehűlt, elkezdheted nyújtani és formázni, ahogy a mézeskalács tésztáját szokás.