• Csodás sminktippek karácsonyra és szilveszterre

    Lassan itt az év vége, és a stresszes ajándék-hajkurászás közben vidítsuk fel magunkat azzal, hogy jó alaposan megtervezzük a karácsonyi és a szilveszteri sminkünket.
     
    Fontos, hogy minden eseményre megfelelően sminkeljünk, vagyis alkalomhoz illően. Hogy miben különbözhet a két smink? Nagyon egyszerű! Míg a Karácsony egy tipikusan családi ünnep, a Szilveszter pedig tényleg a buliról szól! A családi összejövetelekre ajánlok egy egyszerű, elegáns sminket, a bulihoz pedig bátran vegyük elő a merészebb színeket és a csillámokat se hagyjuk a fiókban kuksolni.
     
    ###ROADBLOCK1###
     

    Az alapozás aranyszabályai

    Mindkét smink esetében az alaposan megtisztított bőrre vigyünk fel egy kis primert – ezzel egyrészt a bőrt kiegyenlítjük (ha ez színezett, akkor bőrelszíneződést tüntethetünk el), és nem utolsó sorban ideális alapot képezünk, majd korrektorral tüntessünk el a bőrhibáinkat. Egy laza és könnyed réteg alapozót finoman oszlassunk el az arcunkon, és ne felejtsük el egy leheletnyi, igen, csak egy leheletnyi púderral fixálni. Eddig egyszerű, de vigyázzunk, hogy hol is ronthatjuk el... Ha túl sok alapozót kenünk fel, és úgy fixáljuk akkor maszkszerű lesz a smink, amit valljuk be őszintén, senki nem szeret, és látványra sem kellemes.
     
    Alapozás

     

    Karácsonyi smink

    Az elegáns – karácsonyi, családias feelingű sminknél: használjuk enyhébb színeket, melyek passzolnak a ruhánkhoz, de nem viszik el a hangsúlyt. Enyhe arcpír, egy kis highlighter és egy könnyed, színben a pirosítóhoz illő rúzs vagy szájfény. Igyekezzünk egy természetes szépséget sugárzó sminket készíteni.
     
    Karácsonyi smink
     

    Szilveszteri smink

    Nade ehhez képest a szilveszteri smink....ho-ho-ho.... Lányok, Hölgyeim, elő az élénk szemhéj színekkel, strasszos-tollas és igéző műszempillákkal! Piros, narancs, kék, lila, minden, ami dögös és illik az egyéniségünkhöz és az évszak típusunkhoz! Ha éppen nem szereted az ilyen feltűnő színeket, nincs semmi baj, íme egy tipp: egy merész tusvonal egy gyönyörű műszempillával is óriási dolgokra képes! Ha nem vagy a műszempilla híve, akkor sincs gond, lehet kapni ezüst vagy arany, illetve színes szempillaspirált, amivel szintén feldobhatod a sminked!
     
    Ez a smink bármilyen színnel ugyanígy elkészíthető, íme a segédlet:
     
    Szilveszteri smink
     
    A bulis „szerkónk” nélkülözhetetlen kellékei a kiegészítők: egy jó kis fülbevaló, egy táska, egy bross, egy egyedi harisnya vagy cipő vonzza a tekintetet!
     
    Partiszett
     
    Kérlek, szánjatok magatokra legalább egy órácskát és csináljatok egy próbasminket, hogy jobban rögzüljenek a mozdulatok és ne kelljen kapkodni az utolsó pillanatban, vagy hallgatni a „készen vagy még” mondatot.
     
    Nagyon örülnék, ha a küldtök nekem olyan fotókat bulis sminkekkel, amiket Ti, egyedül, kozmetikus és sminkes segítsége nélkül csináltatok karácsonyra vagy szilveszterre! Név és kor megjelölésével, illetve szolid vagy bulis a sminketek megjelöléssel. Csak annyi a dolgotok, hogy kövessék @djongi_makeup insta oldalát és osszák meg a #szilveszterisminkek hashteg alatt a képeiket
     
    ###ROADBLOCK1###