Vérfagyasztó ételek és italok Halloween-ra
Egy halloween-i házibuli sem az igazi rémisztő ételek és italok nélkül, mutatunk pár szuper receptet, amivel telepakolhatod az ünnepi asztalt. A legjobb hírünk, hogy ezeknek a finomságoknak az elkészítése nem követel nagy szakácstudást, könnyen és gyorsan Te is elkészítheted őket otthon.
Mutattunk már nektek
sminktippeket és
lakásdekorációs ötleteket Halloween-ra, most itt az ideje, hogy a gyomrotokra is gondoljunk, próbáld ki ezeket a vérfagyasztóan finom halloween-i ételeket és itallok.
Pókhátú kaszinótojás
Hozzávalók:
- 10 tojás
- 3 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1,5 dl tejföl
- Só, bors
- Csipetnyi szerecsendió
- Fekete olívabogyó
Elkészítés:
A tojásokat 8-10 perc alatt főzd keményre bő sós vízben, majd mikor kihűltek pucold meg és vágd félbe őket. Szedd ki óvatosan a sárgáját, tedd egy külön tálba és a tejföllel, majonézzel, mustárral és a fűszerekkel jól keverd össze, majd egy habzsák segítségével töltsd vissza a tojásfehérjébe. Díszítésnek vágd ketté a fekete olívabogyót, az egyik felét tedd rá a tojások tetejére óvatosan, ez lesz a pók teste, a másik felét pedig szeleteld fel és illeszt a félbe vágott bogyó mellé, ezek lesznek a pók lábai. Tedd a hűtőbe pár órára, mielőtt tálalnád.
Kukacos koktél
Hozzávalók:
- 6 cl narancslé
- 1 dl pezsgő
- 4 cl Blue Curacao
- Kukacos gumicukor
Elkészítés:
Öntsd a pohár aljára a likőrt, majd a narancslevet és végül a pezsgőt, majd a pohárba, vagy a pohár szélére tegyél egy-egy kukacos gumicukrot és készen is vagy! Bármelyik más koktélt is díszíthetsz így.
Mártogatós ujjak
Hozzávalók:
- 10 dkg túró
- 4 evőkanál tejföl
- 2 újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- Snidling
- Só, bors
- 12 db répa
- szeletelt mandula
Elkészítés:
Szeleteld fel apróra az újhagymát és a snidlinget, majd alaposan keverd össze a túróval, tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával. Vágd félbe a répákat és egy kis túrókrém segítségével ragaszd a répák végére a mandula szeletet, máris kész a rémisztő répa-ujj.
Véres agy koktél
Hozzávalók:
- 2 cl barack likőr, vagy pálinka
- 2 cl ír krémlikőr
- 1 cl grenadine szirup
Elkészítés:
Készíts elő egy shot-os poharat és öntsd bele a baracklikőrt, majd egy kiskanál segítségével óvatosan rétegezd rá a krémlikőrt. Ezután a pohár közepére cseppenként adagold a grenadine-t amíg el nem éred a „véres agy” külsőt.
###ROADBLOCK1###