• Sminktippek szemüvegeseknek

    Szemüveges vagy és nem tudod milyen smink áll jól? Mit kell figyelembe venni a színek és formákat illetően? Ne ess pánikban! Íme egy kis segítség.
     
    A szemüveg praktikus dolog, főleg mert segíti a látásunkat. Milliónyi keret van, forma és fazon, de mindig úgy válasszunk, hogy az arcunkhoz passzoljon, jól álljon és vagány is legyen, minden ruhánkhoz és hangulatunkhoz megfeleljen. Remek kiegészítőként funkcionál, viszont oda kell figyelnünk, hogyan sminkelünk!
     
     
    Általánosságban elmondhatom, hogy aki szemüveget hord, az valamennyire előnyre tehet szert, mert nem kell nappal erős sminket hordania. A szemüveg odavonzza mások tekintetét, így az erős smink nem tud érvényesülni. A kevesebb több elv követését javaslom. Csináljunk egy könnyed, harmonikus sminket, igyekezzünk semleges színeket használni, kiemelve a mélyítővonalunkat. Pár réteggel rakhatunk több szempillaspirált – ez is optikailag megnyitja a tekintetet.
    Mivel az arcon a szem kifestése nem hangsúlyos, bátran válasszunk erősebb, teltebb színű rúzst, színben hozzáillő arcpirosítóval.
     
     
    Szemöldökünk legyen a kerettel harmóniában, és ha a tusvonalat imádjuk hajrá – figyeljünk oda, hogy annak is a vastagsága igazodjon a kerethez: vastagabb kerethez mehet a vastagabb vonal, finomabb kerethez a vékonyabb! Ha a szemceruzát szereted jobban, akkor ugyanígy kell eljárni akkor is.
    Csillogós, glitteres, selyemfényű festékeket bátran használj!
     
    A mínuszos lencse kisebbnek mutatja a szemet, a plusszos nagyítja. Az elsőnél kontúrozhatod a szemed minden oldalon, az utóbbinál kevesebb smink kell és azt jól el kell dolgozni, mert a lencse felnagyítja a hibákat.
     
    Sok sikert mindenkinek!