• Alap sminkes ecsetek - I. rész

    Nem csak a profi sminkesek használnak ecseteket. Összeszedtem pár alapecsetet nektek, hogy tudjátok melyik mire való. Ezek megkönnyítik a szépítkezést, és gyorsan meg lehet szokni a használatukat.
     
    A megfelelően kiválasztott ecset segít abban, hogy a lehető legjobban vidd fel a termékeket, szépen el tudd oszlatni az anyagokat a bőrödön, emellett könnyebb velük satírozni, árnyékolni, és nem utolsó sorban könnyebb sminkelni.
     
    Válasz minőségi ecsetet! Igen, tudjuk, az drágább, de cserébe évekig használhatsz egy szuper ecsetet, tehát megtérül! Ecseteket lehet kapni szintetikus illetve természetes szőrből készült változatokban. Minden egyes ecsetnél írok egy javaslatot, hogy melyik a jobb.
     

    Hagyományos alapozó ecset:

    Normál ecset
     
    Rugalmas, kissé elvékonyodó lapos sminkecset, sörtéi félkörben lekerekítve. Krémes alapozók felvitelére tökéletes. Szintetikus sörtével.
     

    Tömör, lapos kabuki ecset:

    Ecsetek kabuki

     

    Tömör ecset, melyet lehet ívelt sörtével is kapni. Sűrű, tömör szálaival lapos arcfelületen kivallóan használható (pl: homlok). Szépen és egyenletesen lehet felvinni vele az alapozót, legyen az por vagy krémállagú. Többnyire szintetikus.

     

    Korrektor ecset:

    Korrektor
     
     
    Eddig az ujjacskáinkat használtuk a korrektor felvitelére, de próbáljuk meg az ecsettel, sokkal jobb eredményt fogunk elérni. Ez egy lapos, félkörben lekerekített végű ecset, mellyel a korrektort precízen fel tudjuk rakni és el tudjuk satírozni a szem alatt és felett. Szintetikus.
     

    Púder ecset:

    Púder ecset
    Legyen nagy, puha, de nem túl tömör (akkor nem vesz fel sok púdert, és nem kapunk poros hatást a bőrön), enyhén lekerekített formájú. Természetes szálú, vagy nagyon puha szintetikus.
     

    Pirosító ecset:

    Pirosito
    A legjobbak a ferde szőrű ecsetek, ezekkel jól fel lehet vinni a pirosítót, és kontúrozásra is alkalmasak. Legömbölyített végű, közepes méretű. Por alapú termékek felhelyezésre javasolt. Természetes szálú, vagy nagyon puha szintetikust ajánlok.
     

    Szemöldök ecset:

    Szemöldök
     
    Ferde végű, lapos és tömör, merev ecset. Szemhéjfestékkel vagy szemöldökfestékkel is kiszínezhetjük a szemöldököt (nem csillogóssal, mattal!). Ez az ecset lehet kicsi, közepes vagy nagy – az igényhez igazodik. Használhatjuk gél, por vagy krémes állagokhoz. Szintetikust ajánlok.