• Hogyan rendezzünk meglepetés bulit?

    Szeretnéd egy igazán különleges dologgal meglepni barátodat/barátnődet? Rendezz meglepetés bulit, ahova meghívod a baráti társaság apraja-nagyját. Íme néhány tipp.
     
    Hiába elcsépelt egyesek szerint, valójában még mindig sokan vágynak arra, hogy meglepetés bulit szervezzenek neki. Ki ne örülne annak, ha a barátai miatta szervezkednének hetekig, hogy aztán őt ünnepeljék.
     
    Party
     

    Személyesség

    Próbálj meg barátod fejével gondolkodni – milyen helyeket, ételeket szeret, kiket látna szívesen a buliban. Egy esemény, akkor igazán maradandó, ha személyre szóló. Érdemes a mániáira koncentrálni – ha lehetséges és pénztárcád engedi – hívd meg a bulira kedvenc zenekarát. Ha például szereti a szuperhősöket, redezzetek szuperhős tematikájú bulit. Ide kattintva olcsó és gyorsan elkészíthető parti-dekorációk közül szemezgethetsz.
     
    Batman buli
     
    Nem kerül semmibe, mégis nagy örömet okozhattok, ha színdarabot rendeztek vagy énekeltek az ünnepeltnek. A játékok is nagyon feldobják a hangulatot, erre a linkre kattintva rengeteg frappáns ötlet közül válogathatsz. Készíthettek fotóalbumot is vagy vegyetek egy fehér pólót, amire mindenki ír valamit.
     

    Kiket hívsz meg?

    Miután kitaláltad a buli tematikáját, hívd meg azokat, akiket barátod szívesen látna. Érdemes már az esemény előtt legalább három héttel kiküldeni a meghívókat, felhívni az érintetteket. Így lesz idejük mindenre, és beírhatják a naptárukba, hogy ne szervezzenek rá az időpontra. Fontos, hogy kérj visszajelzést a meghívottaktól, hogy jönnek-e, így te is tudsz kalkulálni, hány emberre számíts (férőhely, étel-ital, evőeszközök stb.)
     

    Titoktartás

    Mindig jól jönnek a segítőkezek és mások kreatív ötletei, ezért érdemes más barátokat is bevonni szervezésbe. Fontos letisztázni a résztvevőkkel, hogy meglepetés partiról van szó, hiszen borul minden, ha valaki elszólja magát az ünnepelt előtt.
     

    Válaszd ki a helyszínt

    Elsősorban az ünnepelt igényeire koncentrálj, ha szereti a nagy bulikat, szervezheted valamelyik nyüzsgős belvárosi szórakozóhelyre a partit – csak ne felejts el asztalt foglalni!
    Ha az időjárás engedi, rendezhetsz pikniket is valamelyik parkban.
     
    Válassz a legmegfelelőbb helyszínt
     

    Találd ki a menüt

    Már az esemény előtt két héttel érdemes kitalálni a menüt. Vedd meg minél előbb a dekorációhoz és a főzéshez szükséges alapanyagokat, vagy intézd el a tortarendelést. Hogy ne beszerzés miatt álljon az bál az utolsó pillanatokban.
     
     
    A buli előtti napokban készítsd össze a dekoráció kellékeit, találd ki mi hol lesz, gondold végig, hogy mindenre van-e hely. Az esemény előtt 1-2 nappal készítsd el a menüt, tálalhatsz süteményeket, apró finomságokat. Ide kattintva sokféle partifalat tippet találsz. Fontos – szintén az esemény előtt pár nappal – küldj emlékeztető üzenetet, e-mailt a vendégeknek.
     

    Legyen meglepetés!

    Már a buli előtt pár héttel találj ki egy alibi programot, ahova valamelyik barátotok kíséri majd az ünnepeltet, ő arra fog készülni és nagyon meglepődik majd, amikor a helyszínre belépve mindenki elordítja magát, hogy „meglepetés”. 
     

    Maradj laza

    Amikor eljön a nagy nap, díszítsd ki a helyszínt, készítsd elő az ételt, gondoskodj a technikai feltételekről (zene lejátszó, hangfal, projektor stb.) Fontos, hogy ne görcsölj azon, ha valami nem a tervek szerint halad. Ne feledd: az ünnepelt akkor érzi jól magát, ha a szervezők is elengedik magukat.