• A legötletesebb parti dekorációk

    Igazán feledhetetlen bulit szeretnél tartani? Különleges, személyes dekorációval lepnéd meg barátaidat? Íme néhány pénztárcabarát tipp.

     
    Különleges tematika általában ad egy keretet az alkalomnak, és emlékezetessé tehet egy bulit. Nagyobb eseményeket: szülinapokat, évfordulókat, legény- leánybúcsút érdemes valamilyen téma köré szervezni. Probléma csak azzal van, hogy a boltokban borsos árakért kínálják a kellékeket. Be kell látni, egy parti dekorációra, ami másnap a kukában landol, nem érdemes vagyonokat kiszórni.
     
    Ne jelentsd azonnal ki magadról, hogy nem vagy kreatív, néhány ügyes ötlettel már nagyon frappáns dekorációkat dobhatsz össze. Mindig érdemes az ünnepelt, „mániáira” koncentrálni, például, ha focirajongó – már is meg van a buli témája.
     

    1. Pókerparti

    Egy kártyaparti esetében nincs túl nehéz dolgunk, mert a kártyák mintái a kaszinó kellékei jó díszítő elemek. Pókerparti esetén zöld, fekete és piros színeket érdemes használni – például poharakat, tálakat, átéteket és szalvétákat választhatjuk ezekből a színekből. Dobókockából is sok mindent készíthetsz, például csomagolj be egy doboz fehér papírral, és fess rá pöttyöket.
     
    Kártyák szimbólumai is jó díszítőelemek. Könnyen beszerezhetsz szívecske formájú tárgyakat, vagy vedd elő a Valentin napon használt díszeket. Kartonpapírból kivághatsz pikk és treff formákat, süteményeket, pogácsát pedig vághatod káró formájúra. Ne feledkezz meg, az apró kártya szimbólumos sós rágcsálnivalóról se. A buli alatt pedig minimum egyszer kötelező betenni Lady Gaga – „Poker Face” című opuszát.
     

    2. Kék buli

    Kék dekoráció
     
    Egyszerű, könnyen megvalósítható mégis nagyon látványos valamilyen szín köré szervezni egy bulit. Egy kék partiban például minden kékszínű, a fények, az étkészlet, de még az ételek és italok is. Egyszínű papír, illetve műanyag evőeszközöket, tányérokat, poharakat, szalvétákat, szívószálakat olcsón kapni. Tegyél vázába kékszínű virágokat. Készíts ki kék ételeket például áfonyát, szilvát, kékszínű cukorkákat vagy macront, de keverhetsz kék italokat is. Vendégeket pedig kérd meg, hogy öltözzenek - lehetőleg tetőtől talpig - kékbe.

     

    3. Szuperhős buli

    Gyerek zsúrokba jó ötlet lehet szuperhős vagy mesehős dekoráció, persze mindig akadnak olyan felnőttek, akik sehogy se növik ki Batman mániájukat...
     
    A színpaletta adja magát, mivel a szuperhősök ruháinak elég erőteljes, kontrasztos színe van, így könnyű őket felismerni. Ezeket a színeket bármelyik kiegészítő viselheti (poharak, tányérok, lufik, evőeszközök). Ételek és italok is készülhetnek a színkombinációkból (szendvicsek, cukorkák). Egy Batman buliban például mindenképp érdemes citromos kólát felszolgálni (fekete + sárga). Szuperhősöknek általában van valamilyen logója, készíthetünk a szimbólum formájából marcipánt a tortára, de rárajzolhatjuk a poharakra, meghívókra is.
     
    Batman dekoráció

    4. Foci buli

    Focirajongók szülinapjára vagy bajnokság döntőre is rendezhetünk futball témájú bulit. Ebben az esetben labdával lehet operálni, rajzolhatunk bármire labdamintát. Készíthetünk frappáns nevű ételeket, például paradicsomos „piroslap szószt”, de háromszög alakú „félidő” szendvicseket is.
     

    5. Húszas évek parti

    Húszas évek buli
     
    Szintén betalálhat, valamilyen korszak emlékének szentelni a házibulit. Lehet ez ’20-as, ’80-as vagy akár ’90-es évek is. Egy ’20-as évek buliból nem hiányozhat a kaszinó, de a jazz muzsika sem. Időnként hirdess „szesztilalmat”, és csak dugiba tölts a vendégek pohárba italt. Rendezheted piramisformába a pezsgős poharakat. Ha vendégeid ódzkodnak a beöltözéstől, készíthetsz korhű maszkokat is. Válassz aranyszínű dekorációt, tegyél ki világító vázát és marabu tollakat. Szerezz be egy régi lemezjátszót vagy gramofont, és már is szólhat a dixieland vagy a charleston.