• Unalmas a buli? – Így dobd fel!

    Bármikor előfordulhat, hogy befullad a házibuli, aminek általában az a következménye, hogy szépen lassan elszivárognak vendégeink. Hogyan fékezzük meg az elvándorlást? Mivel dobhatjuk fel a lankadt hangulatot? Íme, néhány tipp unaloműzésre.
     
    Még a legizgalmasabbnak ígérkező buli is befulladhat egy ponton. Mindenki a sarokban majszolja a pogácsát, elfogytak az izgalmas témák? Ilyenkor parti-mentők lehetnek a kreatív, vicces játékok.
     

    Youtube-disco

     
    Ha senkinek nincs kedve táncolni, nincs ötleted milyen zenét rakj be, akkor kérd meg a vendégeket, hogy tegyék be kedvenc számaikat – a Youtube-on már szinte minden elérhető. Ilyenkor gyakran előkerülnek vicces, nosztalgikus videók, amik biztosan feldobják majd a hangulatot.
     

    Társasjátékok

    Nem csak gyerekek élvezhetik a társasozást, számos felnőtt társasjáték is van – például órák hosszat lehet játszani a Rzikót, de nagyon izgalmas játék a Catan Telepesei vagy a Scrabble is.
     
    Társasjáték
     

    Bing-Beng

    A vendégek körbe állnak, a játékvezető pedig a kör közepére áll. A játékvezető tetszőlegesen kiválaszt valakit, és pisztolyt formálva a kezével „rá lő”, és azt mondja bing. Ilyenkor a kiválasztott személy leguggol, és a mellette álló két ember egymásra lő, és azt mondják bang. A szomszédok közül, aki később emelte fel a kezét és „bangazott”, az kiesik a játékból. A guggoló pedig feláll. Az utolsó két játékos párbajozik. Háttal állnak egymásnak, körülbelül öt méteres távolságban, amikor a játékvezető jelt ad, egymásra lőnek. A gyorsabb nyer, és ő lesz az új játékvezető.
     

    Ki vagyok én?

    Írjunk fel kis, ragadós papírlapokra köz-, vagy tulajdonneveket, például madár, szekrény, Lánchíd. Ragasszuk fel az egyik játékos homlokára, úgy, hogy ne lássa, mi szerepel a papíron. Neki kell majd kitalálnia kicsoda is Ő. Kérdéseket kell feltennie egyes szám első személyben.
    - Vannak szárnyaim?
    - Fészket rakok?
    - Tollak borítják testemet?
     

    Fejezd be a történetet!

    Fogjatok egy nagyobb papírlapot, és valaki írjon rá egy mondatot, hajtsa le az általa írt részt, hogy senki se lássa, és adja tovább. A következő folytassa a történetet, majd hajtsa le a saját részét – ez bármeddig tarthat, akár többször is körbemehet a papír. A végén hajtsátok ki a lapot, és valaki olvassa fel a „történetet” – minél többet ittatok, annál képtelenebb sztori keveredik ki belőle.
     

    Szembekötős

    Kössétek be valakinek a szemét, lehetőleg úgy, hogy minél kevesebbet lásson. A többiek körbeállják, és a bekötött szeműnek kell elkapnia őket. Még izgalmasabb a játék, ha mindenki össze-vissza futkos, hangokat is kiadhattok. Az tovább fokozza a hangulatot, ha a fogó elkap valakit, és ki kell találnia, hogy ki az – ha ez sikerül, átadhatja a sálat neki.
     

    Karaoke

    Kareoke
    Ma már nem csak szórakozóhelyeken, de házibulikban is szoktak karaokézni. Szerezz be egy mikrofont, az interneten pedig számos szöveget találhatsz. Az nyer, aki a legjobban énekel el egy híres dalt. Érdemes először lejátszani a számokat, hogy ráérezzen a versenyző a dallamra, ritmusra, és csak ezután kezdődjön a verseny. Ha sokan vagytok, játszhattok tehetségkutatósat is – pár emberből álló zsűri értékeli és pontozza a produkciókat. A röhögés garantált.
     

    Ívós játék

    A játék lényege, hogy akkor kell inni, ha valamit még nem cselekedtél életében. Mindenki elmondja saját sztoriját, például „Stoppoltam már autót.” Ha veled ilyen még nem történt, innod kell. Gyors és biztos lerészegedés.