• Áll a bál? – gyors trükkök az esti bulihoz

    Nem tudod, mit vegyél fel este? Kifogytál a sminkötletekből? Szeretnél új frizurában tündökölni? Összegyűjtöttünk néhány tuti tippet, hogy elbűvölő lehess a hétvégi bulikban.
     
    Nyakunkon az őszi buli szezon, és nincs egy normális parti-szetted? Íme, néhány gyors tipp, hogy az utolsó pillanatban is különlegessé varázsolhasd magad.

     

    Hajköltemények - vagány vagy szolid?

    Kócos bubifrizura

    Ismét dívik a bubifrizura, ami egyszerre csinos és vagány hatást kölcsönözhet neked. A frizurát körülbelül 10 perc alatt el is készítheted. Kapj elő egy sima fogas fésűt és tupírozd fel vele a rakoncátlan tincseidet elől. A hajad hátsórészét pedig alaposan tűzd fel, fontos, hogy több helyen rögzítsd a tincseket, ellenkező esetben bulizás közben szétjöhet a hajkorona. Majd fújd be az egészet hajlakkal, hogy beálljon, és jól tartson a frizura.

     

    Parti konty

     

     

    Halszálkafonás

    Ennek a hajkölteménynek elkészítése nem igényel sok időt, viszont hosszabb haj kell hozzá. Először fogd fel copfban a hajadat (lehetőleg minél feljebb), majd válaszd ketté a copfot. Ezután válassz le az egyik oldaláról egy kis részt és vidd középre, majd csináld meg ugyanezt a másik oldalon is – váltogasd, míg a végére nem érsz, végül gumizd össze. A halszálkafonás szolidabb, elegánsabb alkalmakra ideális megoldás lehet, és még egy estélyihez is passzol.

     

    Hogyan sminkelj?

    Az esti buli alkalmával nem kell visszafognod magad, ilyenkor nyugodtan tegyél fel extrémebb sminket. Ha nincsenek ötleteid, a Youtube-on rengeteg videót találsz, ahol pontról pontra bemutatják, hogyan készíts profi sminket magadnak.

     

    Előkészületek

    Nem tesz jót, ha száraz bőrre krém vagy pakolás nélkül viszed fel a sminket. Ha van időd, mindenképp érdemes forró fürdőt venni a parti előtt – ilyenkor fáradt bőröd megtisztul és hidratálódik.

     

    Alapozás

    Miután megtisztítottad arcbőrödet jöhet a púder vagy alapozó, amit mindenképpen tükör előtt, lehetőleg ülve rakd fel. Figyel oda: válassz olyan szint, amely harmonizál a bőrödhöz, és ügyelj a kontúrok alapos eldolgozására. Az arc színezése pedig az alapozás után következzen.

     

    Metálhatású szemek

    füstös szemek - kék
     
    Ez a smink minden szemszínhez jól mutat. Alapszínként vigyél fel arany szemhéjpúdert. Ezután használj a szem külső sarkába sötétkék szemfestéket, majd a belső sarokba is csináld meg ugyanezt. Ügyelj arra, hogy a két folt ne folyjék össze, legyen köztük arany rész. Maszatold el a színeket egy vastagabb ecsettel. Ha extrémebb hatást szeretnél elérni, akkor egy sötétebb szín segítségével alul is árnyékolhatod a szemeidet. Használj fekete szemhéjceruzát a vízvonalon, a sarkot pedig finoman húzd ki egy folyékony tussal. Majd fesd ki pilláidat egy szempillaspirállal.
     

    Ruhatippek – idézd a múltat!

    Érdemes körülnézni a ruhásszekrénybe mielőtt vásárolni rohansz. Egy rég elfeledett ruci olykor csodákra képes. Mivel még mindig hódít a retró és a vintage, kincsekre lelhetsz édesanyád, nagymamád gardróbjában is.

     

    Pöttyösen szép

    Az idei őszi-téli szezonban nagyon divatosak a minták. Hódíts egy virágos, pöttyös vagy állatmintás cipőben. Idézd vissza a nyarat: nyugodtan felvehetsz harisnyával egy pöttyös, mintás vagy színesebb ruhát. A 2014-es szezonban szupertrendi a klasszikus piros, a narancs és a barackszín is.