• Szilveszteri partifalatok

    A Szilveszter általában házibulit jelent nálunk sok bóléval, pezsgővel, borral. Az italok mellé nem árt némi harapnivaló sem, ami kitart reggelig. Az is fontos szempont, hogy a borkorcsolyák elkészítőjének ne kelljen órákat töltenie a buli előtt a konyhában, ezért gyors sós finomságokat válogattam össze. Legtöbbjüket minden évben elkészítem: kis időráfordítás és biztos siker mindegyik!
     
    Szilveszteri partifalatok 
     

    Duplasajtos keksz 

    Hozzávalók (kb. 30 db-hoz):
    • 20 dkg trappista sajt (használhatunk karakteresebb ízűt is, például parmezánt, vagy vegyesen 10-10 dkg parmezánt és trappistát)
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 15-20 dkg natúr krémsajt
     
    A sajtot vagy sajtokat lereszelem. A lisztben elkeverem a sütőport, a vajat vagy margarint elmorzsolom, majd az összes hozzávalóból egynemű tésztát gyúrok. Fél cm vastagra kinyújtom, majd kisebb méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem a korongokat és 180 fokos sütőben kb. 10 percet sütöm (akkor szépek, amikor még nem kezdenek pirulni). A kihűlt korongokat kettesével összeragasztom a krémsajttal.