Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
  • Így turbózd fel magad az esti bulira – kávékoktélos receptek szilveszterre

    Egy jó kávénak nehéz ellenállni szilveszterkor, különösen az egész éjszakás dorbézolás előtt. Egy kis alkohollal felturbózva nemcsak igazi kávékülönlegességgel szolgálhatunk vendégeinknek, hanem megalapozhatjuk a jó hangulatot is.
     
    Kevesen tudják, de minőségi kávéból és égetett szeszek párosításával kiváló kávékoktélokat készíthetünk. A kávékoktélok ideálisak szilveszterre, hiszen a kávé segít ébren maradásban, míg az égetett szeszek jókedvre derítenek. Ideális ital a vendégváráshoz: egyszerű, különleges és mindemellett még finom is.
     
    Kávékoktélok szilveszterre
     

    A jó kávékoktélok titka a minőségi alapanyag

    Finom kávékoktélokat csak jó minőségű kávéból és égetett szeszekből készíthetünk. Mint ahogyan a bor, pezsgő és az egyéb alkoholos italok minőségét is meghatározza a készítési technika, a kávé minőségét is jelentősen befolyásolja, hogy milyen eljárással és technikával főzzük le a kávét. Óriási különbség van őrölt és szemes kávé között, a frissen vagy előre ledarált kávé között, de az sem mindegy, hogy hogyan tömörítjük, és milyen víznyomással hagyjuk lefőni a kávét.
     
    A kávéhoz leginkább az égetett szeszek illenek. Az erősebb kávékoktélokhoz whiskyt, rumot és tequilát adhatunk, míg a lágyabb ízek kedvelőinek célszerű kókuszlikőr, Amaretto és Bailey’s párosítással készíteni szilveszteri italokat.
     
    Léteznek kávékoktélok, amelyekben a kávét kávélikőrrel helyettesítik. Kávélikőrből is minőségi kávékoktélokat készíthetünk, különösen azoknak az embereknek, akik nem szeretik a jó erős kávé ízét és aromáját.
     

    Hogyan ízesítsük a kávékoktélokat?

    A kávékoktélok ízesítéséhez kevesebb hozzávalóra van szükség, mint a hagyományos szilveszteri koktélok esetében, ugyanis a kávé erőteljes ízéhez viszonylag kevesebb hozzávaló illik.
    Ízcsiklandozó kávékoktélokat készíthetünk fahéj, chilli, szerecsendió, vanília, vagy éppen csillagánizs hozzáadásával, de akár 1-1 szirup adagolásával tovább fokozhatjuk az élvezeteket. Szirupok közül részesítsük előnyben a csokis, karamellás és vaníliás ízeket, de akár narancsos sziruppal is megbolondíthatjuk az italunkat.
     
    Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány egyszerű és finom kávékoktél receptet, amelyek ideálisak a szilveszteri vendégváráshoz.
     

    Amaretto Cup

    Hozzávalók:
    • 4 cl Amaretto
    • 5 cl tejszín
    • 10 cl kávé
     
    Elkészítés:Töltsük az Amarettot, a tejszínt és a kávét jéggel teli shakerbe, majd alaposan rázzuk össze. Szűrjük le talpas füles pohárba és már kínálhatjuk is.
     

    Ír kávé

    Hozzávalók:
    • 15 cl forró kávé
    • 2 kávéskanál barnacukor
    • 3 cl ír whisky
    • tejszín
     
    Elkészítés:
    Speciális ír kávéspohárban (talpas, füles és kicsit öblösebb) feloldjuk a cukrot a whiskyvel. Felöntjük forró kávéval, végül kiskanál hátsó oldalán óvatosan rácsorgatjuk a felvert tejszínt. Akkor az igazi, ha a hozzávalók lassan keverednek össze.
     

    Kávé-grog

    Hozzávalók:
    • 1 teáskanál vaj
    • 1 darabka citromhéj
    • 1 darabka narancshéj
    • 4 cl fehér rum
    • 2 cl édes, felveretlen tejszín
    • forró kávé
    Elkészítés:
    Tegyünk hőálló pohárba egy kevés vajat, citrom és narancshéjat. Öntsük hozzá a rumot, a tejszínt, végezetül adagoljuk hozzá a forró kávét. Ízlés szerint édesítsük.
     

    Kávépuncs

    Hozzávalók 10 személyre:
    • 1 l forró csokoládéital
    • 4 dl tequila
    • 3 dl kávélikőr
    • fél dl rum
    • 5 dl tejszín
    Elkészítés:
    Öntsük a forró csokoládét nagy bólés tálba, keverjük hozzá a tequilát, a kávélikőrt és a rumot is. Szedjük a puncsot poharakba, és mindegyik tetejére tegyünk egy kevés tejszínhabot a felvert tejszínből.
     
     
     
     
     
     
     
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Keresés