Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
  • Ínycsiklandozó szendvicsek szilveszterre

    Értelmezd újra a hagyományos szendvics fogalmát és kápráztasd el szilveszter napján vendégeidet ízletes fogásokkal! 
     
    Az otthoni szilveszter egyik nagy kérdése, hogy milyen vendégváró falatokat készíts a meghívottaknak. Összegyűjtöttünk ezért néhány egyszerű, de nagyszerű szendvics receptet, amelyekkel garantáltan élvezetesebbé teszed a szilveszteri házi bulit.
     
    Ínycsiklandozó szendvicsek szilveszterre
     

    Snidlinges lazackrém 

    Hozzávalók:
    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg füstöl lazac
    • 1 csokor snidling
    Elkészítés:
    Öntsük le a lazacról az olajat, itassuk fel a felszínét papírtörlővel, majd vágjuk apró darabokra. A felaprított snidlinget keverjük alaposan össze a mascarpone-val és a lazaccal. Egy napra érdemes hűtőbe tenni, hogy jól összeérjenek az ízek. Kenyérre kenve (akár pirítóssal) tálaljuk.
     

    Fűszeres padlizsánkrém 

    Hozzávalók:
    • 1,5 kg padlizsán
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg vöröshagyma
    • 10 dkg margarin
    • friss koriander
    • fűszerpaprika
    • frissen őrölt bors
    • jódozott tengeri só
     
    Elkészítés:
    Mossuk meg a padlizsánt és vágjuk félbe. Tegyünk alufóliával kibélelt tepsibe és süssünk puhára 200 fokos sütőben kb. 50 perc alatt. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Ez idő alatt kevés margarinon pároljuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát, majd ezt is hagyjuk hűlni.
     
    Kaparjuk ki egy tálba a padlizsán belsejét, adagoljuk hozzá a kihűlt hagymát, valamint ízlés szerint a fűszereket és turmixoljuk össze az egészet robotgépben, vagy botmixerrel.
     
    Pirítóson, vagy házi kenyéren tálaljuk.
     
    Tipp: grillezzünk rá egy kis paradicsomot is! Isteni párosítás!
     

    Fokhagymás rozmaringos sült paprikakrém 

    Hozzávalók:
    • 4 közepes piros húsú paprika (például kápia)
    • 1 közepes paradicsom
    • 2 teáskanál sűrített paradicsom
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 púpozott teáskanál fekete olajbogyókrém
    • 1 teáskanál balzsamecet
    • bors
    • rozmaring
     
    Elkészítés:
    200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt foltos feketére sütöm a paprikát. Ha megsült, kicsit hagyom hűlni. Közben meghámozom és kimagozom a paradicsomot, majd nagyobb darabokra vágom.
    A kihűlt paprikákat kicsumázom, eltávolítom a vékony héjukat és a paradicsomhoz hasonlóan ezt is nagyobb szeletekre vágom.
     
    Egy mély tálba öntöm a felkockázott paradicsomot és a paprikát, belezúzom a fokhagymát, hozzáadom a sűrített paradicsomot, az olajbogyókrémet, ízlés szerint sózom, borsozom, legalább kétágnyi friss rozmaringot dobok rá, majd az egészet pürésítem (legegyszerűbb botmixerrel). Kóstolás után hozzáadok annyi balzsamecetet, hogy kihangsúlyozzam a paradicsomok és a sültpaprika füstös-édeskés, valamint zamatos ízét.
     
    A snidlinges lazackrémhez hasonlóan ezt is érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, hogy jól összeérjenek az ízek. Tálalás előtt keverjük össze, hogy a kiengedett vizet újból beszívja a püré.
    Tipp: a csípős ízek kedvelői miatt a krém egy részéhez érdemes chillit adni.
     

    Szendvicstorta 

    Hozzávalók:
    • 24 szelet szendvicskenyér
    Az alapkrémhez:
    • 1 nagy pohár tejföl
    • 3 ek. majonéz
    • 15 dkg natúr krémsajt
    • mustár
    • cukor
    • só, bors
    A krémbe ízlés szerint keverhető:
    • 1 piros kaliforniai paprika (és egy kevés pirosarany)
    • 15 dkg csemege uborka
    • 3 db kemény tojás
    • 20 dkg füstölt-főtt tarja
    • 15 dkg füstölt lazac
    • 15 dkg reszelt sajt
     
    Elkészítés:
    Az alapkrémet összekeverjük és 4 fő részre osztjuk: egyet félreteszünk, a másik háromba belekeverjük az apróra vágott ízesítőket (ki mit szeret).
     
    A kenyérszeletek héját vékonyan levágjuk, és 3 szeletet egymás mellé teszünk. Megkenjük valamelyik ízesített krémmel (pl. kaliforniai paprika), majd ráteszünk 3 szelet kenyeret. Ezt szintén vastagon megkenjük egy másik krémmel (pl. tojás), amelyet újabb 3 kenyérszelet követ. Ezután elkenjük a 3. típusú ízesített krémet (pl. füstölt hús), rátesszük a 4. réteg kenyeret. Ennek tetejét és a torta oldalát is jó alaposan elkenjük a natúr krémmel.
     
    A fenti hozzávalók két darab torta elkészítésére elegendők. A másik tortát is a leírtak szerint készítjük el.
    Tipp: díszítéshez használjunk vékonyra szeletelt uborkát, apróra vágott snidlinget, sonkatekercset, paprikát, vagy bármit, ami színesíti a tortánkat.
     
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket