• Így köszöntötte Magyarország az új évet

    Öt pontba szedtük és számos csodás képpel illusztráltuk a szilveszter éjszakáját! BÚÉK!
     
    1. Köszöntőt mondott a köztársasági elnök
    A kiegyezés korára történő méltó emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet újévi köszöntőjében a köztársasági elnök, Áder János. "Ma is érdemes volna egyet és mást ellesnünk ebből a korból, és útravalóul magunkkal vinni 2017-re" - mondta Áder János az Újév első perceiben a közmédiában sugárzott beszédében. A képen Áder János és Weisz Fanni jeltolmács, siket esélyegyenlőségi aktivista koccintanak a Sándor-palotában.

     
    2. Tűzijátékok országszerte
    Éjfélkor az ország minden jelentősebb városában tüzijátékkal ünnepeltek. 
    Ilyen volt a Dobó téren Egerben:
     
    A debreceni Kossuth tér éjfélkor:
     
    Nyíregyházi tömeg:
     
    Petárda és pezsgő Budapesten a Vörösmarty téren:
     
    Nagykanizsa is kitett magáért:
     
    3. Szorgosan dolgoztak a mentők, a tűzoltók, a rendőrök és az állatvédők
    A mentők országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak szilveszter éjjelén. 330 embert láttak el alkoholmérgezés miatt, akik közül 52 kiskorú volt. 17 esetről érkezett bejelentés pirotechnikai eszköz okozta sérülés miatt. Emellett voltak közlekedési balesetek, de verekedések, szurkálások sérültjeihez is riasztották a mentőket.
     
    Országszerte harminc tűzeset történt pirotechnikai eszközök használata miatt. Hét esetben fenyők gyulladtak meg. Négy helyen tető gyulladt meg, Dunakeszin és Budapesten erkélyen elhelyezett tárgyak égtek. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ongán két melléképület közé szorult nagytestű kutyát kellett kiszabadítaniuk a tűzoltóknak.
     
    ###ROADBLOCK1###
    Több helyen pirotechnikai eszközök használata miatt kellett intézkedniük a rendőröknek. 18 esetben eljárást indítottak, három helyen sérülés is történt. Vácon egy családi ház udvarán egy hatéves kisfiú kezében robbant fel pirotechnikai eszköz, a gyermeket súlyos kézsérüléssel vitték kórházba. 
    Ezenkívül jellemzően garázdaság, verekedés miatt kellett intézkedniük a rendőröknek.
     
    4. Megszületett az év első babája
    Fél perccel éjfél után született az első gyermek a fővárosban. A képen Csorba Benjámin Noelt és édesanyját, Horváth Valériát Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója köszönti.
     
    5. Végül hajnalban megkezdődött a takarítás
    A képeken a budapesti Váci utca és a Vörömarty tér.
     
    Forrás: MTI