• Extra karácsonyi rongyrázás: pro és kontra

    Ahogy az az MTI és a KSH adatiból kiderül: az elmúlt tíz évben évről évre több pénzt költöttünk el decemberben, mindig újabb és újabb csúcsokat megdöntve. Egyedül a 2008-as válság után, 2009-ben torpant csak meg ez a tendencia, de 2010-re ismét belehúztunk és szórni kezdtük a pénzt karácsonyi ajándékokra vagy szilveszteri utazásokra, bulikra.
     
    A számok várhatóan 2016-ban még magasabbra nőnek, egy örömteli hír viszont már biztosan van ezzel kapcsolatban: idén jótákony célra is rekord összeget fordítottak a magyarok: 2016-ben rekord mennyiségű, több mint 125 ezer kilogrammnyi adomány érkezett idén a Mikulásgyárba. Ez ráadásul még nem is a végleges szám, mert a Mikulásgyár közeléményének kiadásakor egy helyen még nyitva tartott, és még a postán feladott adományokat sem számolta meg.
     
    ###ROADBLOCK1###
     
    Idén mintegy 200 ezer ember kereste fel a Mikulásgyár vidéki - debreceni, nagykanizsai, kaposvári, miskolci, szegedi, szolnoki és Zala megyei, valamint két fővárosi - gyűjtőpontjait, ahol a gyerekeket programokkal is várták. Idén egyébként a Mikulásgyár külföldről is sok adományt kapott. Az első Norvégiából érkezett, az utolsó pedig várhatóan Japánból, a Toyota gyárából érkezik. 
     
    A Mikulásgyár által összegyűjtött adományokat a Magyar Posta szállítja a Magyar Vöröskereszt központjába, a szervezet a rászorulóknak juttatja el az ajándékokat.
     
    Az idei rekordmennyiségű adománnyal egyébként meghaladja az egymillió kilogrammot a Mikulásgyár által az elmúlt 12 évben összegyűjtött adományok súlya - olvasható a közleményben.