• 10 hipster étel, ami nem fog hiányozni 2017-ben

    2016 ételek tekintetében is rengeteg újdonsággal szolgált. Akadnak azonban olyan ételtrendek is, amiket emlékezés helyett inkább csak elfelejteni szeretnénk. Ezeket vesszük most sorra: következzen 10 olyan harapnivaló, ami miatt a 2016-os év - kajákat illetően - tényleg totális hulladék volt.
     
    1. Sushi burrito

    Először is, túl sok nyers hal jut egy falatra… Másodszor, most komolyan… Sushi burrito?

    2. Szivárvány kaják

    A szivárványszínű fánk, cupcake és bagel persze szuperül mutat a legújabb Insta fotódon, de én talán mégis olyan ételt választanék ebédre, ami nem csak színezékekből, hanem tápanyagokból is áll.

    3. Cukkinitészta
     
    Semmi bajunk a cukkinivel, ezerféle formájában finomabbnál finomabb fogások készíthetők belőle, de a bolognai spagetti pont nem az, amire a cukkini való. Hagyjuk meg a ragu köretének a jó öreg olasz pastat.

    4. Karfiolpizza

    Csakúgy, mint a cukkininél, a karfiol egyszerűen nem erre való. Sem a pizza nem lesz finomabb, sem a karfiol nincs megfelelő formájában felhasználva. Mi értelme hát?

    5. Matcha-ízű minden

    Imádom a zöldteát, ám ízében erőteljesen kesernyés és inkább vegetális, zöldségekre emlékeztet. Sokkal jobban élvezhető eredeti formájában, mint macaron, piskóta vagy croissant adalékaként.

    6. Smoothie tálak

    Gyönyörűek, szó se róla. De hogy ételnek nevezzünk egy neonkék, virágokkal teli tálat, az talán túlzás. Ráadásul: miért ne használjuk fogainkat rágásra?

    7. Zöld turmix őrület

    Legyen szó gyümölcsökről vagy zöldségekről, a hidegen préselt levek a tápanyagok több mint felét elveszítik préselés során. Vágd össze a zöldségeket inkább otthon, és vidd magaddal nyersen, ha már tényleg fogyni vagy éppen egészségesen élni szeretnél.

    8. Vágódeszkán tálalt ételek
     
    Amennyire hipster, éppen annyira nem praktikus. Túl nehéz, egyáltalán nem higiénikus és simán legurulhatnak róla a falatkák. 

    9. Túltolt desszertek
     
    Bárcsak azokat az időket élnénk, amikor a Ferrero Rocher volt a legmenőbb finomság! Mi értelme a tejszínhabot tovább dekorálni cukorkával, csokireszelékkel, sós pereccel, karamellöntettel, pillecukorral és még egy szelet brownie-val is?

    10. Mindent befőttesüvegbe
     
    Senkinek nincs ideje, helye és szüksége fölösleges, extra edényekre. A befőttesüveg savanyúságok, befőttek és lekvárok tárolására való, és senki nem kell fejvesztve rohanjon a plázába azért, hogy ebből ehessen. 
    ###ROADBLOCK1###