• 10 tématipp, ha partit szervezel szilveszterre

     
    Minden évben ugyanolyan partyt szervezel, minimális változtatásokkal. Mi lenne, ha ez évben teljesen új témákat dobnál fel? Olyan témákat, amikre először sem te, sem a meghívott barátaid nem számítanának? Íme 10 ötlet, amivel végre felturbózhatod újévi házibulidat!


    Best of 2016

     

    Bár már nagyon várjuk 2017-et, rengeteg olyan pillanat volt 2016-ban is, amire érdemes emlékezni. Hirdesd meg úgy a bulid, hogy mindenki valamilyen 2016-ra nagyon erősen jellemző, és fontos pillanatot idézzen fel vele Figyeld majd, hány Donald Trump lesz a bulidon, de várható hogy megjelenik Harambe, a gorilla vagy Hosszú Katinka is!

    Studio 54

    Egyébként is mindenki ezüstben és aranyban tündököl majd, miért ne dobnád fel a bulit 1 diszkógömbbel, pár csillogó kiegészítővel és persze jó kis Bee Gees vagy Earth, Wind & Fire számokkal? Jelezd vendégeidnek, hogy dresscode van, és kötelező a magastalpú csizma, a mikrofonséró vagy a mindennél jobban (de nem a diszkógömbnél) csillogó smink.

    Minden mini

    Egy apró csavarral sokat dobhatsz a bulidon! Rendezz idén olyan összejövetelt, ahol minden apró: a finom falatkák, ráaádsul a bort és proseccot is kizárólag 2 decis palackokban hozhatják a vendégek! Persze kizárólag apró kalapokban vagy egyéb kiegészítőkkel érkezhetnek, például a hölgyek apró táskákkal, az urak pedig még apróbb boutonniere-rel a zakójukon.

    Viszlát régi, hello új!

    Ha neked sokkal inkább a nyugodt időtöltés okozna örömet a barátaiddal, mint a reggelig tartó ivó-maraton, akkor ez lesz a te bulid! Engedd el a régi, rossz energiákat, és koncentráljatok közösen az új, jó energiákra! Töltődjetek fel egy szilveszteri házi-spa élmény formájában: manikűr, hámlasztás, és persze Gilmore Girls a kedvenc boraitokkal. Éjfélkor pedig jöhet a toast, amit ünnepélyesen megkoronáztok a közös mantrával: viszlát régi, viszlát rossz!

    Még egyszer, utoljára

    Szóljon ez a buli a káros szenvedélyekről, kényeztessétek magatokat édességekkel és persze alkohollal - még egyszer, utoljára! Rengetegen megfogadják ilyenkor, hogy elsejétől nincs csoki, nincs cigi vagy nincs kávé, és persze utána képtelenek betartani. Legyen ez a buli az az alkalom, amiről semmiről nem kell lemondani: hidd el, másnap ezért már kívánni sem fogod.

    Fekete-fehér

    Truman Capote híres, 1966-os fekete-fehér bálja az évszázad partijának lett elkönyvelve. Mi lehet ennél nagyobb inspiráció számodra? Még ha a New York-i Plaza Hotel báltermét nem is biztosíthatod, neked is van esélyed az új évszázad legjobb partijára! Rendeld el a két szín kizárólagos viselését, akár maszkokkal megspékelve, melyeket csakis éjfélkor szabad majd levenni. Capote báljára javallott volna legyezőt is vinni, ez viszont eggyel kevesebb szabad kezet jelent (ivásra), így ez a szabály a te esetedben nem kötelező!
     
    ###ROADBLOCK1###
     
    Csillámparty

    A szilveszteri bulik egyértelműen a csillogásról szólnak: flitter flitter hátán! Ilyenkor csakis a legfényesebb ruhák és ékszerek jöhetnek szóba - vagy inkább, ezek csakis szilveszterkor jöhetnek szóba? Akárhogy is, építs a bulid témáját a csillámok és flitterek köré, viseljetek fénylő szemüvegeket, sálakat, cipőket! A legjobb ebben a témában az, hogy könnyedén elkészítheted a kiegészítőket, te magad is. Hidd el, öröm lesz visszanézni a fotókat!

    Éjfélkor Párizsban

    Először is, ha nem láttad a filmet, azonnal nézd meg. Ha ez kész, elkezdheted tervezni a felejthetetlen bulidat, természetesen csakis Párizs 20-as évek beli hangulatára építve. Persze, már biztosan te is több Gatsby témájú partin voltál, de ezt totálisan fel tudod dobni a párizsi érzéssel kombinálva. Szolgálj fel apró poharakból cognac-ot vagy gin-t, tegyél fel egy kis jazz-t, és gyakorold a jazz kezet!

    Pezsegjen a pezsgő!

    Nem kell megvárni az éjfélt, pattinsd ki a palackokat már a buli elején! Sőt, készíts pezsgőkoktél témájú partit. A pezsgő adott, a többi hozzávaló pedig csak rajtatok múlik! Csináljatok saját recepteket, vagy akár névreszóló pezsgőkoktélokat! Kevésbé bevállalósoknak persze legyen narancslé a mimózához, és Cassis a Kir Royalhoz.

    Fekete fény  

    A rave bulik hangulatát hiányolod legjobban a szilveszterből? Szerencsédre meglepően egyszerű a lakásodat nightclubbá varázsolni. Cseréld ki szokásos izzóidat feketékre, feszítsd ki néhány fekete lepedőt a falra, és fújj rájuk foszforeszkáló festéket (hidd el, szuper könnyű beszerezni is). Kérd meg vendégeidet hogy érkezzenek fehérben, a hölgyek pedig használjanak sötétben világító, neonszínű sminket!
     
    ###ROADBLOCK2###