• Szilvás pite gluténmentesen

     
    Szuperkönnyű és finom őszi sütemény, amelyet gluténmentes verzióban már számtalanszor elkészítettem. Sütöttem már sárgabarackkal és meggyel is, ezúttal azonban a szilván a sor. Rizslisztből készítve lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
     
    ###ROADBLOCK1###

    Hozzávalók:

    • 20 dkg rizsliszt
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg vaj
    • 3 tojás
    • 1 csomag sütőpor
    • fahéj
    • 80-90 dkg szilva

    Elkészítés:

    1. A puha vajat simára keverem a cukorral és a vaníliás cukorral.
    2. Egyesével hozzáadom a tojások sárgáját.
    3. Beleszitálom a sütőporral összekevert lisztet.
    4. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a tésztába.
    5. Kivajazott és lisztezett tepsibe (én 38x28 cm-s tepsit használtam) öntöm a tésztát.
    6. A megmosott szilvákat félbevágom, kiveszem a magját és a héjával lefelé egymás mellé fektetem, megszórom egy kis fahéjjal.
    7. 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Ízlés szerint porcukorral díszíthető.
    Tipp: ha érzékeny vagy a tejre, sima vaj helyett használj laktózmenteset.
     
    Jó étvágyat! :)