• Házi praktikák megfázás ellen

    Van úgy, hogy akármennyire is védjük a szervezetünket, mégis elkapunk egy kis megfázást, főleg a köztes évszakokban, mikor alapjáraton gyengébb az immunrendszerünk. Ha nincs komolyabb bajunk és nem lázasodunk be, akkor felesleges rögtön az orvoshoz szaladni és a gyógyszerekért nyúlni, próbálkozzunk előbb nagyanyáink házi praktikáival.


    Inhalálj!

    Ha úgy érzed, hogy nem kapsz levegőt és a torkod is rettentően fáj, akkor naponta kétszer készíts magadnak kamillavirág főzetet, majd egy törölköző segítségével hajolj a forrázat fölé és 10 percig lélegezd be mélyen a gyógyító és gyulladáscsökkentő virágzatot. Ha nem szeretnéd elpazarolni a főzetet, akkor az inhalálás után nyugodtan idd meg egy kis mézzel ízesítve a 100%-os hatásért.
    Inhalálás


    Fokhagyma-kúra

    Nagyanyáink egyik csodaszere a fokhagyma volt, használták influenza és megfázás ellenszereként is. Legjobb, ha meg tudod enni magában a fokhagymát, azonban, ha nem bírja a gyomrod, akkor dörzsölj egy gerezdet a jól átsütött pirítósra és úgy fogyaszd, a megfázás alatt naponta minimum 1 gerezdet egyél meg. A fokhagymát rendszeresen is fogyaszthatod ( ha nincs állandó csókpartnered), ugyanis nagyon jót tesz az immunrendszerednek és a vérkeringésednek is.
    Fokhagyma


    Sok-sok folyadék

    Ahhoz, hogy felgyorsítsd a gyógyulásod rengeteg folyadékra lesz szükséged, ugyanis a vírusok a torok és az orr kiszáradt nyálkahártyáján telepednek meg a legjobban, viszont ha sokat iszol, akkor beindítod a váladéktermelést és így tulajdonképpen az orrodon keresztül kifújod a betegséget. Nem mindegy azonban, hogy mit iszol, legjobb, ha a gyógyteák-, vagy a sima víz mellett döntesz, a cukros üdítők fogyasztását ilyenkor próbáld meg mellőzni.
    Gyógytea


    Fekete retek mézzel

    Mára már egyre jobban elfelejtjük a fekete retket, pedig nagyanyáink egyik csodafegyvere volt a köhögés ellen. Igaz az íze nem a legjobb, így valószínűleg nem lesz a kedvenc harapnivalód, de ha napokkal megrövidítenéd a betegséget, akkor vágj ketté egy fekete retket, vájd ki a belsejét és folyass bele egy kanálnyi mézet, hagyd pár órára egy meleg helyen majd szedd össze minden bátorságod és edd meg. Szerencsére elég, ha csak napi egyszer fogyasztod, viszont amilyen rossz az íze, olyan hatásos csodaszer.
    Fekete retek mézzel
    ###ROADBLOCK1###