• Romantikus szilveszteri helyek

    Töltsétek a szilvesztert romantikusan kettesben a párotokkal hófedte, hegyvidéki, romantikus helyeken.
     
    A szilveszter nemcsak a nagy társaságokról, a féktelen bulizásról és az óriás partikról szólhat. Dönthettek úgy a pároddal, hogy a kötelező bulizás helyett visszavonultok a nagyváros zajától és béreltek egy hegyvidéki szállást az év utolsó napjainak eltöltésére.
     
    Romantikus helyek szilveszterre
     
    Ráadásul a szilveszteri babona is úgy tartja, hogy amilyen az újév, olyan lesz az év. Ha tehát édes kettesben, szerelemesen indítjátok az új esztendőt, nagy eséllyel néztek boldog év elé.
     
    Ha igazán romantikus környezetben szeretnétek tölteni a szilvesztert, akkor válogassatok a hegyvidéki szállások közül. Nincs is szebb látvány szilveszterkor, mint amikor a hófedte lankákon megcsillan az előbújó téli napfény, vagy éppen a kandallóban ropogó tűzhely mellett 1-1 pohár bort elkortyolva bújtok össze szerelmesen és a zúzmarás ablakon keresztül nézitek a hóesést.
     
    Magyarország rengeteg romantikus hellyel büszkélkedhet, amelyek ideálisak a kettesben eltöltött szilveszterezéshez. Gondoljunk csak a Mátra, vagy Bükk hegyvonulataira, a Káli-medence dimbes-dombos tájaira, vagy éppen a Balaton-felvidék lankromantika áira. Összegyűjtöttünk néhány romantikus helyet szilveszterre, ahol méltón ünnepelhetitek meg párotokkal az újévet.
     

    Szilveszteri romantika a Mátrában

    Mátrakeresztesen, három patak találkozásánál található a Templomvölgy Resort. Az egykor katolikus kolostorként üzemelő épület 2010-ben teljes felújításon esett át, azóta egész évben fogadja vendégeit.
    A szálláshely idilli környezetben fekszik a Mátra szívében, számos kirándulási lehetőséget biztosítva az oda érkezőknek. Az aktív pihenés kedvelői különböző programlehetőség közül is válogathatnak, akár egy romantikus lovaskocsikázással, vagy lovaglással is eseménydúsabbá tehetik a pihenést.
     
    Romantikus helyek szilveszterre - Templomvölgy Resort Mátrakeresztes
     
    A modern stílusban berendezett szálláshely ideális helyszíne a békés és meghitt romantikázásnak. A színvonalas szobák minden igényt kielégítő módon gondoskodnak a kényelmünkről, a házigazdák vendégszerető módon állnak az odaérkezők rendelkezésére.
     
    A Templomvölgy Resort a romantikus élményeken túl kulináris kalandozásokra is csábítja a vendégeket. A konyhában ízcsiklandozó, az otthonra emlékeztető ételek elkészítésével elégítik ki a vendégek ízlelőbimbóit.
     
    A Templomvölgy Resort békés, nyugodt és idilli környezetet biztosít mindazok számára, akik romantikus helyszínen szeretnék eltölteni a szilvesztert, édeskettesben a párjukkal. 
     

    Szilveszteri romantika vadászkastélyban

    Pálházától alig 7 kilométerre, a Zempléni-hegységben helyezkedik el a Károlyiak egykori vadászkastélya, a Kőkapu Vadászkastély és Hotel. A kastélyban úri módon tölthetjük el párunkkal a szilvesztert, romantikus és hangulatos környezetben.
     
    Romantikus helyek szilveszterre - Kőkapu Vadászkastély és Hotel
     
    A vadászkastély csodálatos természeti környezetben helyezkedik el, egy bércen magasodó, vadregényes erdei környezetben. A vendégek főurakhoz méltó módon szállhatnak meg a napjaink luxusával felszerelt apartmanokban, a szalonban és a kávézóban pedig akár új kapcsolatok kiépítésével tehetik izgalmasabbá az ott tartózkodásukat. A kastély teraszáról csodálatos kilátás nyílik a Zempléni-hegységre, amelyben naphosszat lehet gyönyörködni.
     
    A vadászkastély szomszédságában várja vendégeit a Hotel Kőkapu, amely a hétköznapok kényelmével biztosít pihentető, kikapcsolódó és romantikus szilveszteri hétvégét a vendégeknek.
     
    Az épületkomplexum magas fák és hegyek ölelésében fekszik, az odavezető kanyargós út már a megérkezés előtt pozitív várakozással tölti el a vendégeket. A hóba borult tájat félszigetekkel szabdalt, romantikus hangulatú tó szegi meg. A hegyek ölelésében fekvő tó ideális helyszíne a hosszú, romantikus sétáknak. 
     

    Szilveszteri romantika mediterrán módra

    Tapolcától alig néhány kilométernyire, Lesencetomajon igazi mediterrán környezetben tölthetjük a szilvesztert. A Lesence patak partján álló, egykori vízimalom épülete mára a csodálatos hangulatú Villa Fiore-nak ad otthont. A mindösszesen 7 szobás szálláshely romantikától túlfűtött stílusa melegséggel tölti fel a szíveket még a leghidegebb szilveszteri estéken is.
     
    Romantikus helyek szilveszterre - Villa Fiore
     
    A ház igazi patináját a kora adja meg, méretes falaival, a kert végében csörgedező patakkal, a stílusos, ugyanakkor otthon berendezés mellett hamar átadhatjuk magunkat a szilveszteri romantikának. A szobák eltérő színekben, azonos stílusban épültek, amelyeket kifinomultság, a részletekre való odafigyelés jellemez.
     
    A környék számos romantikus kikapcsolódási lehetőséget biztosít szilveszterkor is: egy séta a téli Balaton parton, egy túra a szigligeti kilátóhoz, vagy éppen fürdőzés a hévízi tóban.
     
     Nézz körbe a Szilveszter.hu belföldi csomagajánlatai között és romantikázz a fellegekben, valamelyik hegyvidéki szálláshelyen.