• Ombre vagy copacabana? – legújabb frizuraőrületek

    Még mindig reflektorfényben pompázik az ombre frizura, de idén feltűnt a finomított változata is, a copacabana melír. Mi a különbség az ombre hajfestés copacaban melír között? Azt is bemutatjuk, hogyan készíts otthon ombre frizurát.
     
    Az idei őszi-téli szezonban sem mennek ki a divatból a napszíttahatású tincsek. Most megtudhatod, milyen változásokon ment át a frizuratípus az utóbbi években, és mi a legújabb trend.
     
    A sztároknál is divat az Ombre
     

    Mi az ombre festés?

    Magyarországon először 2012 jött be ez a fajta hajfestési módi. Először az USA-ban robbant be ez a frizura, és gyorsan meghódította sztárvilágot, majd Európában is ismertté vált a stílus. Az ombre egyébként francia kifejezés, és annyit takar árnyék, árnyalás. Az ombre festés lényege, hogy - fokozatosan - a hajtövek sötétebbek míg a hajvégek világosabbak, így jön létre egyfajta színátmenet a hajban. Ideális frizura azok számára, akik világosabb, akár szőke hajat szeretnének, de nem akarják hajukat teljesen átfesteni. Az átmenetesség miatt nem kirívó a színek közötti kontraszt, emiatt természetes hatást kelt.
     

    Mit takar a copacabana-melír?

    Copacabana melír
    A copacabana tulajdonképpen az ombre egy továbbfejlesztett változata. Azért nevezték el így, mivel olyan, mintha a tengerparton való napozás következtében világosodtak volna ki tincseink. A természetes napszítta frizurát ebben az esetben melírozással hozzák létre. A mai trendek szerint fontos, hogy ne legyen túl kontrasztos, inkább legyen finom és visszafogott hatása. A melír itt a hajtő alatt pár cm-rel kezdődik, így keltve az átmenetes hatást - a hajtőnél egyébként alig világosabb árnyalatokkal. A copacabana frizura esetében a haj oldalsó részében találhatjuk a melírcsíkokat, ezzel fiatalos keretet kap arcunk.
     
    Mind az ombre, mind a copacabana frizura nagy előnye, hogy hónapokig tartós, mivel nem nő le. Így nem kell havonta fodrászhoz rohannod, újra melíroztatni, festetni hajad. Mindenféle hosszhoz, színhez és formához passzol, szinte bárkinek jól állhat ez a frizura.
     

    Az idei őszi-téli trendek

    A kék is menő
    Az aktuális divatszínek változásával az ombre is folyamatosan megújul, így 2014 őszén és még 2015 telén is trendi ez a frizura. A színátmenetes haj tehát már nem csak szőke és barna színeknél, de különlegesebb, extravagánsabb tónusoknál is működik. Fejezd ki kreativitásod egy egyedi színű ombre frizurával! Idén divatos a mogyoróbarna, a vörös, de menőek a pirosas árnyalatok, valamint a narancs, a lila, a rózsaszín és a kék is felkerült a palettára. Szőke helyett pedig sikkes és extrém a sárga szín használata.
     

    Ombre frizura házilag

    Akár világos, akár sötét hajad van, könnyen készíthetsz ombre hajat magadnak otthon. Íme, az elkészítései mód.
     
    Ombre haj

    Világos hajszínre

    Ha világosbarna vagy szőke a hajszíned, valamivel könnyebben készíthetsz magadnak átmenetes frizurát. Ha kímélnéd pénztárcádat, akkor próbáld ki az ételfestékes trükköt. A dolog szépséghibája csak annyi, hogy az eredmény nem annyira tartós, mintha hajfestékkel dolgoznál. Egyedül is kivitelezhető, de persze mindig jól jöhet egy segítő kéz, ezért érdemes barátnőktől segítséget kérni.
     

    Hozzávalók:

    • ételfesték
    • fogkefe
    • nagyméretű eldobható pohár
    • kartonpapír a hajtincsek alá
     
    Az ételfesték egy kis részét öntsd bele egy pohárba, és keverd össze a fogkefével. Szedd szét két vagy három nagyobb részre a hajad, és tedd rá a kartonlapra azt a tincset, amit befesteni szeretnél. Tedd bele a festékbe a fogkefét, majd fésüld meg vele a hajad alját. Hagyd állni nagyjából 10 percid, majd mosd ki belőle a festéket. Annál halványabb lesz a szín, minél tovább öblíted hajadat.
     

    Sötét hajszínre

    Barna ombre
    A sötét hajúaknak, ha világosabb hajat szeretnének, akkor hajfestéket is kell használniuk. Semmiképp ne kezd szőkítővel, először használj világos hajfestéket, hogyha valami nem sikerülne jól, vissza tudd csinálni.
     
    Hozzávalók
    • alufólia
    • hajfestő ecset
    • keverőtálka
    • gumikesztyű
    • a saját hajszínednél minimum négy árnyalattal világosabb hajfesték
    • szőkítő - ha gyakorlott vagy
     
    Válassz ki egy vastagabb tincset hajadból, és helyezz alá egy alufólia-darabot, az ecsettel vidd fel rá a hajfestéket, ezután csomagold be. Ezt minden hajtinccsel végezd el, azonos magasságban. A használati utasítás által előírtideig várj, majd öblítsd ki alaposan a festéket a hajadból. Ha mindennel elkészültél, jöhet a hajpakolás, mely megvédi tincseidet.
     
    Forrás:
    http://szaboimre.hu/ombre-hajfestes-es-copacabana-melir/
    http://www.femina.hu/csajvilag/ombre_haj_otthon