• Partilimuzin – luxus négy keréken

    Korábban fontos emberek és a gazdagok kiváltsága volt a limuzin, ma már szinte bárki bérelhet egyet. Esküvőknek, szalagavatóknak legény- vagy leánybúcsúknak szinte elengedhetetlen tartozéka a nyújtott, fekete vagy fehér limuzin.
     

    A limuzinok története

    A limuzin az Amerikai Egyesült Államokból származik. Eleinte az átlagosnál hosszabb, magasabb kategóriájú autókat hívták így, amelyekben akár 5-7 személy kényelmesen elfért. Később elterjedt a három üléssoros limuzin. Ezt követően bukkantak fel a még hosszabb luxusautók, amelyek zenekarokat és reptéri utasokat szállítottak.
     
    Régies limuzin
     
    A fent említett modellek a mostani a nyújtott limuzinok elődei, de azok még nem voltak ennyire felszereltek és kényelmesek. A legkorszerűbb, mai luxusjárműveket „super stretch” limuzinoknak nevezik, amelyek akár egy kisebb busz befogadóképességével is vetekedhetnek. Napjaink luxus-limuzinjainak üléssorai egymással szembe helyezkednek el, 4-6 ajtó és a legmodernebb kiegészítők találhatóak bennük (bőr kárpit, bárpult, hűtő, telefon, multimédiás berendezések, hangulatfények stb.).
     

    Hogy néz ki belülről?

    Legtöbb limuzin esetében az egyik oldalon kényelmes bőr üléssor húzódik, míg másik oldalon minibár, tévé, hifi és egyéb berendezések biztosítják az utasok szórakozását. Ritkább modellek toldatán is találhatunk ajtót, egyes prototípusokban még mini úszómedence is van. A vezetőfülkét egy választófal határolja a belső résztől, gyakran ezért szerelik fel telefonrendszerrel, kamerával és monitorral. A linkre kattintva, megnézheted, hogyan festenek belülről a legdrágább luxus limuzinok. 
     
    Party limuzin
     

    Akiknek minden nap jár

    Diplomaták, politikusok, hírességek, magas beosztású személyek vagy nagyon gazdag emberek utaznak limuzinnal nap mint nap. Átlag polgár csak különlegesebb alkalmakra, esküvőre, leány-legénybúcsúra engedhet meg magának efféle luxust.
     
    Egy limuzin presztízsét nem csak márkája, hanem modelljének darabszáma, készítéséhez felhasznált anyagok, vagy előző tulajdonos híressége is befolyásolja. Nagy értékű limuzinokat hatalmas összegekért adják és veszik, de legtöbbször maggyűjteményekben porosodnak, és csak alkalmanként utaznak velük.
     
    Fehér limuzin

    Limuzinbérlés

    Magyarországon a bérlés ára autómárka és időtartam függvényében 5.000 és 200.000 Forint között mozog. Limuzinokat különböző alkalmakra szokás bérelni:
    • Városnéző körutakra – angol/ német igenvezetéssel,
    • üzleti utakra,
    • reptéri transzfernek,
    • esküvőre – hófehér limuzinok, feldíszítve, lakomával,
    • bálokra, ballagásokra, születésnapokra, bórkóstolásra – karaoke-val vagy limo-discoval,
    • romantikus vacsorára – vörös rózsákkal, andalító zenével,
    • csapatépítő tréningre és V.I.P vendégek részére.