• Szilveszter a hegyekben

    Nem kell ahhoz külföldre utaznotok, hogy hófedte hegy-völgyes tájakon töltsétek a szilvesztert, elegendő Magyarország magasabban fekvő vidékeire utaznotok.
     
    Nem kell ahhoz külföldre utaznotok, hogy hófedte hegy-völgyes tájakon töltsétek a szilvesztert, elegendő Magyarország magasabban fekvő vidékeire utaznotok. Télen különösen népszerű úti cél a családok, baráti társaságok, vagy éppen a nyugalomra vágyó párok körében a Mátra, Bükk, Börzsöny, Zempléni-hegység, vagy a Bakony vonulatai. Ha különleges élményekre vágytok az év utolsó napjain, akkor utazzatok szilveszterkor a hegyekbe. 
     

    Szilveszteri buli a hegyekben a barátokkal

    Ha évek óta megszokott társaságban köszöntitek az újévet, de idén a hagyományos házibulitól eltérő módon szeretnétek megünnepelni a szilvesztert, akkor válasszatok egy csendes hegyvidéki szállást Magyarország magasabban fekvő vidékeinek valamelyikén.
     
    Szilveszter a hegyekben a barátokkal
     
    A hegyekben tölteni a szilvesztert nemcsak új élményekkel tölti fel a főként városokban élő baráti társaságokat, hanem különleges helyszínt is biztosít az újévi partizáshoz. A hófedte hegy-völgyes táj, a zúzmarás fák, az érintetlen természet új aspektusba helyezhetik a szilveszteri bulizás fogalmát a baráti társaságok körében, hiszen a környezetváltozás okozta új élmények hatására még izgalmasabbá tehetitek az évvégét.
     
    Szilveszterkor a hegyekben számos aktív pihenési lehetőség várja a baráti társaságokat a bulizáson kívül. Egy közös szánkózás, vagy hógolyózással egybekötött túra a hegyekben, korcsolyázás, síelés, de akár lovasszánon is bejárhatjuk a környék nevezetességeit is.
     
    Ha éppen a passzív pihenés mellett döntötök, akkor lehetőség szerint mindenképpen próbáljátok ki, hogy milyen is télvíz idején bográcsozni a kertben. A ropogó tűz és a hólepte táj még a legfagyosabb szíveket is megmelengeti, ráadásul egy-két kupica pálinkával hatékonyan enyhíthetitek belülről is a hideg okozta fagyos érzést. Télen bográcsozni nemcsak szuper érzés, de ideális helyszíne a hosszú beszélgetéseknek, nevetgéléseknek is. 
     

    Szilveszter a hegyekben a családdal

    Ha a gyermekekkel együtt szeretnétek köszönteni az újévet, akkor sem kell az otthon maradás mellett döntenetek. Magyarországon számos hegyvidéki szálláshely van, ahol a felnőttek és a gyermekek igényeit kielégítő módon tölthetitek az év utolsó napjait.
     
    Szilveszter a hegyekben a családdal
     
    A nagyobb hegyvidéki szállodákban még kiságyról sem kell gondoskodnotok, hiszen a bababarát szálláshelyeken alapvető elvárás a gyermekneveléshez nélkülözhetetlen kellékek megléte (foglaláskor azért célszerű jelezni, hogy mire is van szükségetek).
     
    A legtöbb gyermekbarát szálloda a felnőtteknek szóló programokon kívül egész napos családi- és gyermekprogramokat biztosít a legkisebbek szórakoztatására is.
     
    Dönthettek amellett is, hogy egy kis hegyvidéki házikóban töltitek a szilvesztert a gyerekekkel, ahol hólepte érintetlen természeti környezet, a fával tüzelhető kandalló, a dimbes-dombos táj maradandó élményt nyújt a legkisebbeknek is. A kisebb szálláshelyek már hónapokkal a szilveszter előtt betelnek, de nem ritka az sem, hogy az év első felében már elfogy a szabad kapacitás. Ha egy hegyvidéki házikóban szeretnétek tölteni a szilvesztert a családdal, akkor mindenképpen időben jelezzétek a foglalási szándékotokat. 
     

    Szilveszteri romantika a hegyekben

    Bújjatok el a város zaja elől és pihenjétek ki a karácsonyi fáradalmakat a hegyekben, töltsétek a szilvesztert kettesben a párotokkal egy hangulatos kis hegyvidéki szálláshelyen. A szilveszter nemcsak a féktelen bulizásokról szólhat, dönthettek úgy is, hogy kettesben töltitek az év utolsó napjait. Nincs is romantikusabb, mint amikor a kandallóban ropogó tűz mellett összebújva nézitek a zúzmarás ablakon keresztül a hóesést, egy-egy pohár bor mellett melengetitek egymás szívét.
     
    Szilveszteri romantika a hegyekben
     
    A párok többsége előszeretettel időzíti a téli kikapcsolódást szilveszterre, hiszen a karácsonyi készülődés sokak energiáját veszi igénybe, így a szilveszteri kötelező bulizás elől megszökve inkább kettesben köszöntik az újévet. Ráadásul a szilveszteri babonák szerint olyan lesz az év, amilyen az újév, így ha boldogan indul az új esztendő, akkor édes lesz az év is. 
     
    Ha úgy döntötök, hogy a párotokkal, baráti társaságotokkal, vagy éppen a családotokkal szeretnétek eltölteni a szilvesztert a hegyekben, foglaljátok le jó előre a szállást. Szilveszter az év legkiemeltebb időszaka a turizmusban, amikor is a kisebb kapacitással üzemelő szálláshelyek hamar betelnek. Ha tehát nem szeretnétek hoppon maradni, akkor már nyáron gondoljatok előre az évvégére.
     
    Keressetek hegyvidéki szálláshelyet szilveszterre és foglaljátok le akár előfoglalási kedvezménnyel.